Uzaya giden ilk Türk olmak için başvuru yapan kişi sayısı belli oldu

TAKİP ET

Milli Uzay Programı kapsamında uzaya gönderilecek Türk vatandaşı için başvurular başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, başvuru yapan kişi sayısını açıkladı.

Uzaya gidecek ilk Türk vatandaşı için başvurular başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Şu anda bütün şartları sağlayan ve başvurusunu tamamlayan kişi sayısı 150" dedi.

Varank, "Sayfayı 2,7 milyon kişi ziyaret etti. 27 bin kişi de kayıt sayfasına giriş yaptı. Şu anda bütün şartları sağlayan ve başvurusunu tamamlayan kişi sayısı da 150" diye konuştu.

Mustafa Varank, şu ifadeleri kullandı:
"Başvuru, değerlendirme ve eğitim süreçleri tamamen bilimsel esaslara dayalı olarak yürüyecek. Başvuruları kabul etmek ve adayları süreç hakkında bilgilendirmek üzere bir internet sayfası oluşturduk; 'uzaya.gov.tr' 23 Haziran 2022 saat 20.23’e kadar bu adresten başvuruları kabul edeceğiz. Dün Cumhurbaşkanımız projeyi duyurduktan şu ana kadar sayfayı 2,7 milyon kişi ziyaret etti. 27 bin kişi de kayıt sayfasına giriş yaptı. Şu anda bütün şartları sağlayan ve başvurusunu tamamlayan kişi sayısı da 150. Ama tabii bu zorlu bir görev olacak. O nedenle sadece belli şartları sağlayan vatandaşlarımızın başvurusu kabul edilecek.

uzay başvuru türk mustafa varank