Uzaya gidecek ilk Türk hakkında Uzay Ajansı'ndan açıklama

TAKİP ET

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, uzaya gidecek ilk Türk'ün kim olacağına dair konuştu. Yıldırım, Türkiye'nin astronot adayının 2022'de seçileceğini belirterek, uzaya gidecek ilk Türk'ün bir bilim insanı olacağını söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım, Milli Uzay Programı hakkında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, uzaya gidecek ilk Türk hakkında da bilgi verdi. 

Uzaya gidecek ilk Türk'ün bir bilim insanı olacağını söyleyen Yıldırım, 2022'de astronot seçimi yapılacağını ve 2 astronot seçeceklerini belirtti.

ABD'den SpaceX ya da Rusya'dan Soyuz ile çalışılacağını ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
"Astronot eğitimi 7 ayda tamamlanıyor. Anlaşacağımız şirket bize kriterleri verecek, bizler de 2022’de astronot seçimimizi yapacağız. 1 değil 2 astronot seçeceğiz. Eğitimlerini alacaklar. Bir hastalık vs. durumunda yedekli olarak gitmek istedik. Daha başarılı olan adayımız uzaya gönderilecek. Astronotumuz en az bir hafta uzayda kalabilecek. Biz uzaya gitmişken orada bilimsel deneyler araştırmalar da yapmak istiyoruz. Bu yüzden gidecek astronot adayı bir bilim insanı olacaktır. Tabii fiziki şartları uygun olan biri olmalı. 2022 sonuna kadar bunlar tamamlanacak."

uzay ajansı uzay türk astronot