Virüs günlerinde bile zulüm devam ediyor!

TAKİP ET

Virüs nedeniyle zor günler geçiren Çin'de Uygur Türklerine zulüm edilmeye devam ediyor. Uygur aktivist Rukiyie Turdush'un sosyal medya hesabından paylaştığı videoda bir anne ile kamplarda tutulan bebeği demir parmaklıklar arkasından görüşüyor.

Wuhan'dan dünyaya yayılan ve virüsün ilk günlerinde kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmediği için yayılımı hızlandırdığı için eleştirilen Çin'de insanlık dramı devam ediyor. Uygur Türklerinin vatanı Doğu Türkistan'ı işgal edip "Sincar" adını veren Çin, anne ve bebeklerini birbirinden ayırmaya devam ediyor.

Uygur aktivis Ruliye Turdush'un twitter hesabından paylaştığı görüntülerde, çocuk toplama kamplarından çıkan bir bebek ile annenin demir parmaklıklar arkasından buluştuğu görülüyor. 

Turdush şu mesajı paylaşıyor, "Genç bir Uygu Anne, toplama kamplarında zorla tutulan 500 bin çocuktan birisi olan kendi oğlunu görmeyi başardı. Çin'in yaptığı demir kapılar anne ve oğlunu ayırdığı için çocuk artık annesini tanımıyor.

YARIM MİLYONA YAKIN ÇOCUK KAMPLARDA

Çin'de iktidardaki Komünist Parti’nin asimile politikası ve Uygurlara yönelik baskıcı politikası nedeniyle eleştirilen Çin yönetimi, ailelerinden ‘zorla’ ayırdığı 500 bin Uygur çocuğu toplama kamplarında zorla tutuyor.

Çin'in asimile politikasında amacın Uygur kültüründen uzak bir hayat tarzı ile ülkeye ve partiye sadakat aşılamak olduğu söyleniyor.

Aynı zamanda  TürkistanTV'nin aktardığı habere göre; Çin'de 20’yi aşkın çocuk kampının yeri tespit edildiği ve tespit edilen çocuk kampları var olan bütün kampların sadece ufak bir kısmını kapsadığı yönünde.
 

uygur türkleri uygur anne uygur anne çocuk