Urfalı müzisyen isyan etti: Kendi memleketimizde mülteci olduk

TAKİP ET

Koronavirüs önlemleri sebebiyle getirilen yasaklardan en çok etkilenen sektör, bağımsız müzisyenler oldu. Urfa'da bir müzisyen de bu duruma, müzik aletini parçalayarak tepki gösterdi. 

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemlerinden en çok etkilen kesim müzisyenler oldu. Mekanların kapatılması, konserlerin yasaklanması, sokak müziğine izin verilmemesi gibi sebeplerden dolayı müzisyenler, hayatlarını idame ettiremez hale geldiler. Şanlıurfa’da düğün ve sıra gecelerinde çalan müzisyen Hüseyin Dörtkardeş de müzik aletini parçalayarak bu duruma tepki gösterdi.

"KENDİ MEMLEKETİMİZDE MÜLTECİ GİBİYİZ"
Çektiği videoda, müzik aletini çekiç ile parçalayan Hüseyin Dörtkardeş, şu ifadelerle devlet büyüklerinden yardım istedi:

“Bizler Şanlıurfalı müzisyenler olarak çok zor durumdayız. Bir yıldır Kovid-19 salgını nedeniyle herhangi bir yardımdan faydalanamıyoruz. Buradan devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Allah rızası için Şanlıurfa’daki olsun Türkiye genelindeki müzisyenler olsun gerçekten sıkıntılar içindeyiz. Şu an iş yerim kapalı evim kira durumumuz gözler önünde. Yani bin TL’lik aylık aldık, ama çoğu yararlandı çoğu da yararlanmadı. Kendi memleketimizde mülteci olduk. Durumumuz içler acısı üç evladım var, kiracıyım kiramı ödeyemiyorum. Yani bin TL’lik aylık aldık ama çoğu yararlandı çoğu da yararlanmadı."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Hüseyin Dörtkardeş’in görüntülerini Twitter hesabından paylaşarak, “Düğün salonları ve sıra gecelerinde çalarak geçimini sağlayan bu kardeşimiz, seslerini Cumhurbaşkanı'na duyurabilmek için çekiçle müzik aletini kırıp parçalamış. Devletin verdiği komik yardımdan çoğu müzisyenin de yararlanamadığı bu durum daha ne kadar devam edecek? Kaderine terkedilen bu insanlar zorlu hayat şartlarıyla nasıl mücadele edecek?” dedi.

müzisyen urfa mülteci memleket