Ünlü gazeteci Peter R de Vries, Hollanda'da başından vuruldu!

TAKİP ET

Ünlü gazeteci Peter R de Vries, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da başından vurularak ağır yaralandı. Vries, uyuşturucu kaçakçısı Ridouan Taghi'nin ölüm listesinde bulunuyordu.

Hollandalı yargı ve güvenlik muhabirlerinden Peter R de Vries, Amsterdam'da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralandı. Vries, Hollanda’da yaptığı suç soruşturmalarıyla tanınırken son olarak Dubai'de yakalanıp Hollanda'ya iade edilen uyuşturucu kaçakçısı Ridouan Taghi'nin ölüm listesinde bulunduğunu açıklamıştı.

Amsterdam polisi, dün akşam Amsterdam’da bir televizyon programına konuk olan Hollandalı gazetecinin program çıkışında saldırıya uğradığını duyurdu. Polis ekipleri, olası silahlı saldırganın da aralarında bulunduğu üç şüphelinin, otoyoldaki bir araç içinde yakalandığını açıkladı.

Silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Vries, hastaneye kaldırılırken durumunun ağır olduğu bildirildi.

EMMY ÖDÜLÜ KAZANMIŞTI 
Suç soruşturmalarıyla tanınan Hollandalı gazeteci 2005 yılında Aruba’da, bir lise mezuniyet gezisinin sonlarına doğru ortadan kaybolan 18 yaşındaki Natalee Holloway’i araştırmış ve 2008 yılında güncel olaylar kategorisinden uluslararası Emmy Ödülü’ne layık görülmüştü.

hollanda gazeteci ünlü gazeteci peter r de vries