Üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı mı? İşte beklenen tarih...

TAKİP ET

Milyonlarca öğrenci 5 Ağustos'ta sona eren üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Vatandaşlar "YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı mı" sorularının yanıtlarını arıyor. İşte YKS tercih sonuçlarının açıklanabileceği tarih...

Milyonlarca kişinin girdiği üniversite sınavının ardından vatandaşlar tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihi bekliyor.Tercihlerin 5 Ağustos'ta sona ermesiyle birlikte üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eden adaylar, konuyu internette sorgulatmaya başladı.

Üniversite yerleştirme tercihleri, 5 Ağustos Cuma günü sona erdi. Tercihlerini yapan öğrenciler, ''YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?'' şeklinde aratma yapmaya başladı. Peki, Üniversite yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, Üniversite yerleştirme sonuçları hakkında detaylar...

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite yerleştirme sonuçlarının duyurulacağı tarih resmi olarak açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda sonuçların tercihlerden 10-11 gün sonra açıklanmıştı.

Üniversite kayıt işlemleri de 22 Ağustos'ta başlayacağı için YKS tercih sonuçlarının 15-16 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

2022 üniversite kayıt işlemleri 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İnternet üzerinden yapılacak kayıtlar ise 22-24 Ağustos 2022 tarihlerinde olacak.

ÖSYM SONUÇ SAYFASI

ÖSYM YKS tercih Üniversite tercih tercih sonuçları