Üniversite tercih sonuçları için gözler ÖSYM'de! YKS tercih sonuçları yarın açıklanabilir

TAKİP ET

YKS'ye giren milyonlarca öğrenci, 5 Ağustos'ta sona eren tercihlerin ne zaman açıklanacağını merakla bekliyor. Vatandaşlar "YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ÖSYM yerleştirme sonuçlarını açıkladı mı" sorularının yanıtlarını arıyor. İşte, YKS tercih (yerleştirme) sonuçları ile ilgili merak edilenler...

YKS'ye giren ve üniversite tercihlerini yapan milyonlarca aday için gözler ÖSYM'ye çevrildi. Adaylar "2022 YKS yerleştirme sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanır?" sorusuna cevap arıyor. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman belli olur? İşte detaylar...

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda ter döken binlerce aday YKS tercih işlemlerini 27 Temmuz ile 5 Ağustos günleri arasında tamamladı. Toplamda 24 tercih hakkı olan öğrenciler, eğitim görmek istedikleri üniversiteleri tercih listesine ekledi. Adayların gözü 2022 YKS tercih sonuçları tarihine çevrildi.

15-16 AĞUSTOS'TA AÇIKLANABİLİR

Üniversite yerleştirme sonuçlarının duyurulacağı tarih resmi olarak açıklanmadı. Ancak geçtiğimiz yıllarda sonuçların tercihlerden 10-11 gün sonra açıklanmıştı.

Üniversite kayıt işlemleri de 22 Ağustos'ta başlayacağı için YKS tercih sonuçlarının 15-16 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puan ve başarı sıralamalarına göre üniversiteye kayıt hakkı kazanacaklar. İyi bir üniversite hayaliyle sınava giren milyonlarca öğrenci, kayıt işlemlerini 22-26 Ağustos 2022 günleri arasında tamamlayacak. Elektronik üniversite kayıtları ise 22-24 Ağustos 2022 tarihleri arasında alınacak.

YKS EK TERCİH NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzuna göre; ilk tercihinde önlisans ve lisans bölümlerinin herhangi birine yerleşemeyen adaylar YKS tercih sonuçlarının ardından boş kalan kontenjanlara yerleştirilmek üzere başvuruda bulunabilecekler. YKS ek tercih tarihi hakkında henüz net bir tarih belirtilmedi.

YKS üniversite tercih tercih sonuçları üniversite tercih