Üniversite sınavına geç alan aday için veliler "Aç, aç" sloganı attı, görevliler adayı sınava aldı!

TAKİP ET

Üniversite sınavına birkaç dakika geç kalan öğrenci, görevliler tarafından okula alınmadı. Okul bahçesinde bekleyen veliler, yetkililerin öğrenciyi içeri almaması üzerine 'Aç aç' sloganı atınca görevliler geç kalan öğrenciyi içeri aldı.

Üniversite sınavına her sene birkaç dakika geç kalan öğrencilerin görüntüleri kameralara yansırken Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nın dün düzenlenen ilk oturumunda dikkat çeken bir olay yaşandı. 

Konya’da, Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde sınava saniyelerle geç kalan aday, görevliler tarafından içeri alınmadı. Okul bahçesinde bekleyen velilerin “Aç aç” diye bağırmasının ardından görevliler, kapıyı açıp geç kalan üniversite adayını sınava aldı.

ÖSYM, GEÇ KALAN ADAYLAR ALINAMAYACAĞINI DUYURMUŞTU
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)’nin yaptığı uyarıda “Saat 10.00'dan önce sınav binasına giriş yapınız. Bu saatten sonra sınav binasına giriş yapılamayacaktır.” Açıklaması yer alıyor. 

Ülkenin dört bir yanından YKS’ye birkaç dakika ile geç kalan öğrenciler, ÖSYM’nin kuralı gereği  sınava alınmazken Konya’da velilerin sloganı üzerine sınava alınan adaya tepki gösterildi.

sınav yks üniversite veli aday konya