Umur Ali Birand: Batuhan Çolak gibi adamlar olmadığı zaman 'Niye bu kadar çok mülteci, kaçak var' demeyin

TAKİP ET

Gazeteci Umur Ali Birand, Jandarma Genel Komutanlığı'nın Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak hakkında şikayetçi olmasını değerlendirdi. Birand, "Batuhan gibi adamlar olmadığı zaman 'Niye bu kadar çok mülteci, kaçak var' diye şikayet etmeyin" dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı'nın sınırdan kaçak geçişlerle ilgili haber yapan Aykiri.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak hakkında 301’den yargılanması talebiyle suç duyurusunda bulunmasına tepkiler sürüyor.

Mehmet Ali Birand'ın oğlu Umur Ali Birand, YouTube kanalından paylaştığı videoda Çolak'a destek verdi. Birand, "Batuhan gibi adamlar olmadığı zaman 'Niye bu kadar çok mülteci, kaçak var' diye şikayet etmeyin. Unutmayın bu bizim demokrasimiz için Batuhan gibi gazeteciler en önemli köşe taşlarıdır. Özgür basın olmazsa demokrasi olmaz" diye konuştu.

Birand, şu ifadeleri kullandı:
"Batuhan Çolak, Aykiri.com.tr'nin Genel Yayın Yönetmeni. 13 Mart'ta bir haber yayınladı. 'Türkiye'ye kaçak girişi dalga dalga devam ediyor. Görüntüler Van'ın Özalp ilçesinden. İran sınırından Türkiye'ye giren yüzlerce kaçak, karlı havada ilerlemeye devam ediyor. Kaçakların köyün etrafından yürüyerek şehir merkezine doğru ilerlediği görülüyor.' 

Haber ilginç, güzel bir haber. Gazetecilik refleksi. Batuhan Çolak'a, Jandarma Genel Komutanlığı suç duyurusunda bulunuyor. 301. maddeden yargılanması isteniyor. 301. madde, terör sempatizanlarının yargılandığı maddedir. Ağır bir maddedir.

Şunu anlamaya çalışıyorum. Buradaki haberin, sorunun ne olduğunu çözmeye çalışıyorum. Haber basit. Kaçaklar İran'dan geliyor. Batuhan'a yapılan yazık ve eziyet. Bu gazeteciliktir, yargılayamazsınız.

Batuhan Çolak için '301'den yargılansın' talebi: Sosyal medyada Çolak'a destek çığ gibi büyüdü!

Bu bir operasyon, devlet sırrı değil, Gazetecilik refleksidir. Batuhan gibi adamlar olmadığı zaman 'Niye bu kadar çok mülteci, kaçak var' diye şikayet etmeyin. Unutmayın bu bizim demokrasimiz için Batuhan gibi gazeteciler en önemli köşe taşlarıdır. Özgür basın olmazsa demokrasi olmaz."

umur ali birand batuhan çolak jandarma kaçak giriş