Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun serbest bırakıldı!

TAKİP ET

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü için gözaltına alınan Ümitcan Uygun'un ağabeyi Erol Uygun, yaptığı açıklamalar sonrasında 'Türkiye Cumhuriyeti Devletini Aşağılama' suçundan gözaltına alınmıştı. Ajansların 'tutuklandı' demesine rağmen Erol Uygun'un adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı tespit edildi.

Ümitcan Uygun’un ağabeyi Erol Uygun, kardeşinin Esra Hankulu’nun şüpheli ölümü ile ilgili gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından bazı paylaşımlar yapmıştı. 

Erol Uygun, paylaşımlarında  “İlle de bizi, beni karşınıza alıyorsanız katlanırsınız, cezanızı ben veririm, güvendiğiniz devlet bir yere kadar yanınızda" gibi söylemlerde bulunmuş “Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılamak” suçundan gözaltına alınmıştı. 

SERBEST BIRAKILDI
Uygun, mahkemeye sevk edilmesinin ardından  1 ay konutu terk etmeme ve yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Cumhuriyet’in haberine göre, Anadolu Ajansı (AA), Demirören Haber Ajansı (DHA) ve İhlas Haber Ajansı (İHA), Erol Uygun gözaltına alındıktan sonra Uygun için “tutuklandı” yönünde haber girmişti. Anadolu Ajansı bu haberinin ardından düzeltme geçti ancak DHA ve İHA herhangi bir düzeltme yapmadı.
 

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun, Esra Hankulu'nun ölümüyle ilgili gözaltına alındı!

Esra Hankulu'nun şüpheli ölümü: Ümitcan Uygun'un ilk ifadesi ortaya çıktı!

ümitcan uygun erol uygun esra hankulu aleyna çakır