Ümit Özdağ video paylaştı, Süleyman Soylu'ya sert tepki gösterdi

TAKİP ET

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçmişte yaptığı bir açıklamanın videosunu paylaşarak tepki gösterdi. Özdağ, "Ülkenin güvenliği bu zihniyete emanet" dedi. Akşam saatlerinde Soylu'nun "Sefil" çıkışına Özdağ'dan çok sert tepki geldi.

SOYLU İSİM VERMEDEN ÖZDAĞ'I HEDEF ALDI
Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından isim vermeden Ümit Özdağ'ı hedef alarak "Türkiye’de, göçmen politikası ve göç politikası üzerinden siyaset yapan, oy devşirmeye çalışanlar, SEFİLDİRLER" ifadelerini kullandı.

Özdağ'ın, Soylu'ya yanıtı ise çok sert oldu:

"Soylu, Türkiye’de göçmen politikası üzerinden siyaset yapanlar sefillerdir" demiş. Oysa sefil olanlar, Türkiye’yi 8 milyon kaçak ve sığınmacı ile doldurup, ülkemizin geleceğini tehdit altında bırakanlardır. Ve tarih bu sefilleri mahkum edecektir.

NE OLMUŞTU
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçtiğimiz yıllarda Suriye, Afganistan ve Pakistan uyruklular için yaptığı açıklamayı paylaşarak tepki gösterdi.

Özdağ, "Soylu, Afganistan ve Pakistanlıları Karadenizliler ve Güneydoğulular ile karşılaştırıyor. Onlar olmazsa ağır işleri kim yaparmış. Ülkenin güvenliği bu zihniyete emanet. Bu dönem tarihe bir devlet ve millet nasıl tahrip edilir başlığı ile geçecek" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU NE DEDİ?
Özdağ'ın paylaştığı videoda Süleyman Soylu şu ifadeleri kullanıyor:
“Suriyelileri, Afganistanlıları, Pakistanlıları gönderelim. çobanlığını kim yapacak? Birtakım yerlerde kimler çalışacak? Hepimiz biliyoruz İstanbul’a ilk önce Karadenizliler geldi. En ağır işlerde onlar çalıştı. Sonra Kürtler geldi onlar çalıştılar. Şimdi ağır işlerde kimler çalışıyor?"

ümit özdağ süleyman soylu suriyeli afgan zafer partisi içişleri