Ümit Özdağ ve Enver Aysever arasında gerginlik: "Uluslararası hukukta tek bir madde gösteremezsiniz"

TAKİP ET

Ümit Özdağ'ın konuk olduğu ve Enver Aysever'in sunucu yorumcu olarak bulunduğu programda gerginlik yaşandı. Aysever, "Sığınmacıları uluslararası hukuka göre gönderemezsiniz" sözlerine "Bana bir tek madde gösterin gönderemeyeceğimize dair" ifadeleriyle tepki gösterdi. İşte o anlar...

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, TELE1’de Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar isimli programa konuk oldu.

Aysever, Türkiye’deki sığınmacıların Uluslararası hukuka göre gönderilemeyeceğini iddiasına tepki gösteren Özdağ, Uluslararası Hukuk’a göre gönderileceklerini iddia ederek, “Suriye’deki iç  “AKP’nin yaptığı hatanın bedelini Türk halkı ödeyemecek” dedi.

Ümit Özdağ’ın tepkisini sürdürmesi Aysever, Özdağ’a ‘Niye gerilim ile geldiniz?’dedi. Özdağ, Aysever’in Uluslararası Hukuka göre sığınmacıları yollanamayacağını söylediği için gerildiğini ifade etti.

Aysever'den uluslararası hukukta geri gönderimi engelleyen tek bir madde gösterilmesini isteyen Özdağ'ın tepkisi program boyunca sürdü. O anlarda Aysever'in sesinin titremesi dikkat çekti:

"SİZİ ÇOK IRKÇI BULDUM"
Özdağ, Aysever'in "Sığınmacılar gitse ve Kürtler ile Türkler baş başa kalsa, Türkiye'deki doğum oranlarına baktığımızda  Kürt nüfus artışının Türklerin 5 katı olduğunu görüyoruz kabaca. Yarın Kürt kökenlilerin nüfusu artsa, Türklerin nüfusu azalsa onlara da çözümleriniz var?" sorusuna yanıt verdi. Özdağ, "Sizi çok ırkçı buldum. Türk toplumunu Türk-Kürt diye ikiye bölüyorsunuz" dedi.

Zafer Partisi Genel Merkezi'nde duvara asılan fotoğraflar dikkat çekti

 


ümit özdağ tele1 ümit özdağ enver aysever