Ümit Özdağ, Erdoğan'ın Suriyelilerle ilgili açıklamasına sert yanıt verdi

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriyelilerin geri dönüşü için gayret gösteriyoruz" sözlerini değerlendirdi. Özdağ sert açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Suriyelilerin onurlu ve gönüllü geri dönüşü için gayret gösteriyoruz" sözleri siyaset gündemini hareketlendirdi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Özdağ, Erdoğan'ın sözlerine sert yanıt verdi.

Özdağ, "AKP'nin Suriyelileri yollamak gibi bir politikası yok. Erdoğan, Suriyelileri geri göndermeyi ilk günden beri düşünmüyor. Erdoğan'ın hedefi Türk milletini uyutarak, çaresizlik içinde vatanını paylaşmaya razı etmek" dedi.

Özdağ, şöyle devam etti:
"Erdoğan bir yandan Suriyelilere vatandaşlık veririken, diğer yandan Türk milletini 'Yollarız, bakalım, gönüllü giderlerse giderler, yollamayız' laflarıyla oyalamıştır. Daha iki hafta önce 'Sığınmacıları geri göndermeyeceğiz' diyen Erdoğan'ın şimdi 'Gönüllü olanlar gidecek' açıklaması yapması hiç samimi değildir. Zafer Partisi nasıl Kemal Kılıçdaroğlu'nu gönüllü geri dönüş noktasına getirdiyse Erdoğan'ı da getirmiştir."

ümit özdağ suriyeli suriyeliler zafer partisi erdoğan akp