Ümit Özdağ'dan tartışma yaratacak iddia: "Aktif terör kodu olan adamları havaalanından ne karşılığında aldırdın?

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı'nın kendisi hakkında suç duyurusu bulunacağını açıklamasının ardından basın açıklaması yaptı. Özdağ, İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı'ya seslenerek "Aktif terör kodu olan adamları havaalanından ne karşılığında Türkiye'ye aldırdın?" diye sordu.

Siyasette sığınmacı tartışması sürüyor. İçişleri Bakanlığı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında "İç savaş kışkırtıcılığı" suçlamasıyla suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Açıklamanın ardından Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde basın açıklaması yaptı. Özdağ, çok çarpıcı iddialarda bulundu.

"TERÖR KODU OLANLAR TÜRKİYE'YE SOKULDU" İDDİASI

Özdağ, İçişleri Bakanı Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı'ya "Aktif terör kodu olan adamları havaalanından ne karşılığında aldırdın? Göç idaresi il müdürlüklerindeki torpil odalarına ne kadar işlem yolladın?" diye sordu. 

Türkiye'de 10 milyonu aşan sığınmacı ve kaçağın olduğunu söyleyen Özdağ, bu insanların iç savaş deneyiminden geçmiş, travmalı kişiler olduğunu belirtti. Özdağ, "Türkiye'de bu insanları sosyal taban olarak kendisine alan terör örgütü şebekeleri oluşmuştur. Suriyeli uyuşturucu mafyası, her geçen ülkemizde biraz daha güçleniyor ve yaygınlık kazanıyor" dedi. 

Özdağ, IŞİD'in liderinin İstanbul'da yakalandığını hatırlatarak, "Herkes biliyor, Süleyman Soylu da biliyor.  IŞİD'in lideri İstanbul'da yakalandıysa, IŞİD'in karargâhı da İstanbul'dadır" diye konuştu.

"TÜFEK KİMLER TARAFINDAN DAĞITILDI"

Özdağ, bir tüfek fotoğrafı göstererek, "Konya’da üretilen bu otomatik tüfeğin kimlere, kimler tarafından dağıtıldığını açıklasınlar, yoksa biz açıklayacağız!" dedi. 

Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı İsmail Çataklı Suriyeli terör kodu