Ümit Özdağ'dan Erzincan İliç'te siyanür mesajı: "Derhal acil durum ilan edilmeli"

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan İliç'teki yabancı ortaklı altın madenindeki siyanür sızıntısı iddiasına ilişkin bölgede açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan İliç'te altın madeninde kullanılan siyanürü taşıyan borunun patladığı iddiası üzerine bölgeye gitti.

Borulardan akan 20 ton siyanür, sülfürik asit ve çok sayıda zehirli kimyasal maddenin Fırat Nehri üzerinde kurulan İliç Barajı'na karıştığı öne sürüldü. 

"DERHAL ACİL DURUM İLAN EDİLMELİ"
Maden önünde açıklama yapan Ümit Özdağ, "Bütün Türkiye durumun ne kadar vahim olduğunu görmek ve anlamak zorunda. Siyanür akan borulardan birisi kırılıyor ve Jandarma tutanağına göre en az 20 ton siyanür akıyor. Kabul edilebilir bir durum değil. Havada kötü bir koku var. Derhal acil durum ilan edilmesi gereken bir süreçle karşı karşıya ülkemiz" dedi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI
Erzincan’ın İliç ilçesinde, siyanür sızıntısı yaşandığı iddia edilen Anagold Madencilik ve Çalık Holding’in ortağı olduğu Çöpler Altın Madeni hakkında İliç Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

siyanür erzincan iliç ümit özdağ maden altın madeni zafer partisi