Ümit Özdağ'a Jandarma engeli: Hatay'a girilmesine izin verilmedi

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın polis ve jandarma tarafından Hatay'a girmesine izin verilmedi. Özdağ ve partililer tarafından bir benzinlikte bekletiliyor. Ümit Özdağ, yasak kalkana kadar Hatay girişinde bekleyeceklerini söyledi. Hatay Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'a girişine izin verilmedi. Özdağ ve beraberindeki heyet, polis ve jandarma ekipleri tarafından bir benzinlikte bekletiliyor.

Erzin'de aracı durduran jandarma, Özdağ’ın açıklamalarını “Halkı kin ve nefrete sevk edebileceği, toplumsal hassasiyeti üst seviyeye çıkararak provokatif eylemlere zemin hazırlayabileceği” gerekçesiyle şehre girişini engelledi.

Erzin’de karargah kuran Ümit Özdağ, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak tüm Zafer Partilileri buraya davet etti.

Özdağ, kendilerini durduran Jandarma komutanına "Açlık grevi yapmayacağız, yürüyüş, basın açıklaması, oturma eylemi, stand/çadır kurma, bildiri dağıtma, afiş asma, yazılama gibi şeyler yapmayacağız. Bunların hiçbirisini yapmayacağımıza göre şehre giremez miyiz?" diye sordu.

Jandarmanın Zafer Partililerin şehre alınmayacağını söylemesi üzerine Ümit Özdağ şu ifadeleri kullandı:

"Bu yasak kaldırılana kadar heyet olarak burada kalmaya devam edeceğiz. Bütün dünyaya buradan duyuruyorum: İçeride 700 bin tane Suriyeli var, bunların içinde IŞİD teröristleri var, El Kaideciler var ve siz 700 bin Suriyelinin olduğu bir Türk kentine siz bir Türk parlamenterini sokmuyorsunuz. Bu da Hatay Valisi'nin ayıbı olsun! Biz buradayız, bir yere gitmiyoruz! Hatay Türk toprağıdır."

HATAY VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Hatay Valiliği, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, Hatay'a girişine izin verilmemesi hakkında açıklama yayınladı.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle:
"Hatay sınırına mayın döşeyeceğini iki gündür ilen eden, yabancı düşmanlığı ile her kesimden insanın bir arada yaşadığı, kardeşliğin ve hoşgörünün sembolü kadim şehir Hatay'ımızın sosyal dinamiklerine mayın döşeyeceğini söyleyerek, kışkırtıcı bir üslupla ilimize gelen tüm grup ve kişilerin, telafisi mümkün olmayan olaylara sebebiyet verilmemesi adına kanunların verdiği yetkiler çerçevesinde kamu düzeninin ve asayişin sağlanabilmesi, huzurun temin edilebilmesi amacıyla Valiliğimizce gerekli önlemler alınmıştır."

ÜMİT ÖZDAĞ'DAN YENİ AÇIKLAMA: BENZİNLİĞE GİRİŞE İZİN VERMİYORLAR
Hatay'a girmesi engellenen Ümit Özdağ'dan yeni açıklama geldi. Özdağ, "Vatandaşların benzin istasyonuna girmesini engellemeye başladılar. Araçları içeri sokmuyorlar. Hatay'a girmeden geri dönmeyeceğiz" dedi.

SİYASİLERDEN ÜMİT ÖZDAĞ'A DESTEK
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Hatay'a girmesinin engellenmesi üzerine siyasilerden çok sayıda destek mesajı geldi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından "Sayın Ümit Özdağ Zafer Partisi’nin Genel Başkanıdır, milletvekilidir. Hatay’a girişini engellemek anayasal bir suçtur. Engelleri derhal kaldırın, yanındayım Ümit Özdağ" açıklamasında bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da açıklama yaparak Özdağ'a destek verdi. Özcan, "Legal bir Siyasi Parti Genel Başkanını Türkiye nin toprağı olan Hatay a sokmamak kendi ülkende mülteci durumuna düşmenin en somut göstergesi...Sığınmacılar istediği şehire girebilir...Ümit Özdağ Hatay a giremez öyle mi?..YAZIKLAR OLSUN" ifadelerini kullandı.

CHP'DEN ÜMİT ÖZDAĞ AÇIKLAMASI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Özdağ'a destek veren isimler arasında yer aldı. Özel, "Bir milletvekilinin bir siyasi parti liderinin gerekçe ne olursa olsun bir kente sokulmaması nedir? Bu rezalet kabul edilemez! İlgili makamları; Türkiye'yi dünyaya rezil eden, Anayasaya açık aykırı bu kanunsuz emri acilen geri çekmeye davet ediyoruz" dedi.

İYİ PARTİ'DEN ÖZDAĞ'A DESTEK
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahat Andican da Ümit Özdağ'a destek verdi. Andican sosyal meyda hesabından "Anayasayı yok varsayarak Muhalif bir parti başkanı Ümit Özdağ‘ın bir ile girişini engelleyen Tek Adam yasakçı zihniyetini ve uygulayıcısı Bakan Süleyman Soylu‘yu şiddetle kınıyorum. Muhaliflerinize Düşman Hukuku uygulamaktan vazgeçin. Ülke babanızın çiftliği değil" dedi.

ümit özdağ jandarma hatay süleyman soylu valilik