Ümit Özdağ: "900 bin Suriyeli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu'

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 900 bin Suriyelinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yapıldığını söyledi. TBMM'ye yasa teklifi vereceklerini söyleyen Özdağ, "Yasayla, Türk vatandaşlığı alanların, ilk 10 sene seçimlerde oy kullanamamasının düzenlenmesini talep edeceğiz" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye'de toplam 9 milyon sığınmacı bulunduğunu ve bunlara bugüne kadar 90 milyar 800 milyon lira harcandığını söyledi.

Özdağ TBMM'de yaptığı açıklamada, ‘'İktidar Suriyelileri Anadolu'ya ortak ediyor. Vatandaşlık verip sayılarını da gizliyor. Türk vatandaşları kendi ülkesinde mülteci oldu. Suriyeli oyları ile seçimi kazanmak istiyorlar. Seçim günü sandık başında yüzbinlerce Suriyeliyi oy kullanırken görebiliriz'' dedi.

ALİ BABACAN'A SERT TEPKİ
Ali Babacan'ın "5 milyon Suriyeli Türkiye için büyük bir ekonomik yük değil" sözlerine karşılık veren Özdağ, "Bu harcanan parayı Babacan bilmez mi? Babacan denince aklımıza gelmesi gereken ilk şey yap işlet devret modelidir. Babacan ve Erdoğan bu modeli yap-soy-devret projesine çevirdiler. 254 adet proje yapıldı. Eğer devlet yapsaydı 35 milyar dolar olacaktı. Özel şirketler maliyeti 54 milyar dolar gösterdi. Kazanç ise 67.5 milyar dolar. DEVA Türk milleti için bela olduğunu gösterdi. Bir yandan Türk milletinin parasını Suriyeliler için harcayan AKP diğer yandan Anadolu'ya Suriyelileri ortak etmektedir" dedi.

MUHARREM İNCE'DEN ÜMİT ÖZDAĞ'A DESTEK
Sözcü'de yer alan habere göre Özdağ TBMM'ye bir kanun teklifi vererek vatandaşlığa alınan kişilerin 10 yıl süreyle seçimlerde oy kullanmamasını öngördüklerini de belirtti ve ‘'Bu konuda Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüştük, o da kaygılarını dile getirdi ve bu düzenlemeyi destekleyecek'' dedi.

Özdağ, suç oranlarını da gizlendiğini savunup Suriyeliler tarafından öldürülen Türk gençlerinin fotoğraflarını gösterdi.

İzmir Torbalı'da Batuhan Barlak adlı Türk gencinin Suriyeli Muhammet Arlap tarafından bıçaklanarak öldürüldüğünü belirterek, ‘'Ancak bu kişinin adli sicilde suç kaydı yok, onu da gizliyorlar'' dedi. Batuhan Barlak'ın annesi Ümit Barlak da oğlunun fotoğrafını göstererek, ‘'19 yaşındaydı 5 ay sonra askere gidecekti, gencecik yavruma kıydılar'' dedi.

ümit özdağ türkiye suriye vatandaşlık suriyeliler batuhan barlak memleket partisi vatandaşlık oy seçim ali babacan