Ümit Özdağ: "2015'deki sürece benzer şiddet dalgasını sığınmacılar üzerinden planlıyorlar"

TAKİP ET

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çarpıcı açıklamalar yaptı. Özdağ, "Haziran 2015 - Kasım 2015 arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasını sığınmacılar üzerinden planlıyorlar" dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran - 1 Kasım 2015 tarihleri arasında Türkiye'de yaşanan terör olaylarını hatırlatarak uyarıda bulundu.

Özdağ, “Soylu ve ekibi çok tehlikeli bir oyun oynuyor Haziran 2015 – Kasım 2015 arasındaki sürece benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığı anlaşılıyor” dedi.

Ahmet Davutoğlu'na seslenen Özdağ şöyle konuştu:
"Sayın Davutoğlu korkmayın, tehdit edildiğinizi kamuoyunda gördük, çıkın, Haziran – Kasım 2015 arasında ne olduğunu anlatın. Çünkü benzer bir çalışma tekrar başlamış görünüyor. Seçimlere giderken seçmeni terörize etmek, Zafer Partisi’ne karşı bir şiddet dalgası başlatarak provokatörler aracılığıyla eylemleri Zafer Partisi’ne mal etmek istiyorlar. Atamanlar diye bir grup sığınmacı ve kaçaklara karşı sosyal medya üzerinden şiddet propagandası yapmaktadır. Ne İçişleri Bakanlığı, ne Adalet Bakanlığı bu konuda soruşturma başlatmadı."

7 HAZİRAN - 1 KASIM 2015 ARASINDA NELER OLDU?
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, geçen senelerde, "terör defterleri açılırsa" diyerek 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015'te yapılan genel seçim tarihleri arasında Suruç'tan Dağlıca'ya, Ankara'dan, Diyarbakır'a kadar birçok kentteki terör olaylarını hatırlatmıştı.

AK Parti'nin tarihinde ilk kez tek başına iktidar olamadığı 7 Haziran seçiminden sonra çok sayıda terör olayı yaşanmıştı.

7 Haziran'dan 1 Kasım'a kadar olan süreçte gün gün yaşananlar:
17 Temmuz: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dolmabahçe Mutabakatı'nı tanımadığını söyledi.
20 Temmuz: Suruç'ta IŞİD'li canlı bomba, kendisini patlattı. 33 kişi hayatını kaybetti.
22 Temmuz: Ceylanpınar'da iki polis, evlerinde uyurken şehit edildi.
23 Temmuz: IŞİD, Kilis'te sınırdan ateş açtı bir astsubay şehit oldu. Diyarbakır'da bir polis terör örgütü PKK tarafından şehit edildi.
11 Ağustos: Erdoğan, çözüm sürecinin kaldırıldığını açıkladı.
20 Ağustos: Lice'de 4 asker şehit düştü. Bir gün sonra Siirt'te yola döşenen patlayıcılar askeri aracın geçişi sırasında patlatıldı, 8 asker şehit oldu.
22 Ağustos: Şırnak'ta karakola düzenlenen saldırıda Yüzbaşı Ali Alkan şehit oldu.
5 Eylül: Cizre'de sokağa çıkma yasağı ilan edildi.
6 Eylül: Dağlıca'daki PKK saldırısında 16 asker şehit düştü.
8-9 Eylül: Iğdır'da gümrük kapısını koruyan polislere yönelik saldırıda 13 kişi şehit oldu.
20 Ekim: Davutoğlu, Van'daki mitinginde "AKP iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak" dedi.
10 Ekim: Ankara'da düzenlenen mitingde iki ayrı bombanın patlaması sonucu 102 kişi hayatını kaybetti.

 

ümit özdağ haziran 2015 zafer partisi ahmet davutoğlu sığınmacılar