Ümit Doğan, Şeyh Said ile ilgili gerçekleri yazdığı için ölümle tehdit edildi

TAKİP ET

Aykiri.com.tr yazarı, tarihçi Ümit Doğan, Cumhuriyet düşmanı ve vatan haini Şeyh Said ile ilgili gerçekleri yazdığı için ölümle tehdit edildi.

Cumhuriyet rejimine karşı başlattığı bölücü isyan sonucu İstiklal Mahkemeleri’nde yargılanan Şeyh Said ile ilgili Aykiri.com.tr yazarı, tarihçi Ümit Doğan bir yazı kaleme aldı.

Doğan, sosyal medyada gündem olan ve on binlerce kişi tarafından okunan yazısının ardından bazı çevreler tarafından hedef gösterildi.

Sosyal medyada birçok hesap, Ümit Doğan'a ağır hakaretlerde bulunurken bazı hesaplar ise Ümit Doğan'ın fotoğrafını paylaşarak hedef gösterdi. 

Doğan'ı tehdit eden hesaplardan birinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Sultan Alparslan'a hakaretler ettiği görüldü.

Yazarımız Ümit Doğan'a ağır hakaretlerde bulunan ve ölümle tehdit eden bazı hesapların paylaşımları şöyle:

"YALNIZ OLDUĞU SANILMASIN"

Gazeteci Batuhan Çolak, Ümit Doğan'ın ölümle tehdit edilmesine sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çolak, "Ümit Doğan, çok kıymetli bir insan ve bir o kadar da vatanseverdir. Kendisi, Şeyh Sait ile ilgili tarihi gerçekleri yazdığı için ölümle tehdit edilip, hakarete uğruyor, hedef gösteriliyor. Yalnız olduğu sanılmasın. Varlığımız ve tüm gücümüzle yanındayız. #ÜmitDoğanyalnızdeğildir" ifadelerini kullandı.

Yazarımız Ümit Doğan'ın Şeyh Said yazısı:

Ümit Doğan yazdı: Şeyh Said'in gerçek yüzü! Şeyh Said kimdir?

Ümit Doğan'ın Şeyh Said ile ilgili Twitter floodu şu şekilde:

Ümit Doğan Şeyh Said