Ümit Doğan'dan TCDD'ye "Miralay Nazım Bey" tepkisi!

TAKİP ET

AYKIRI yazarı ve tarihçi Ümit Doğan, TCDD'nin Miralay Nazım Bey'in adının şehit olduğu Çöğürler Tren İstasyonu'na verilmesi talebini "İsim uzun" diyerek reddetmesine tepki gösterdi. Doğan, "

TCDD, Kütahya'da, Çöğürler Köyü Muhtarı Cevdet Kalem ile bazı tarihçiler ve tarih araştırmacılarının, Miralay Nazım Bey'in adının şehit olduğu Çöğürler Tren İstasyonu'na verilmesi talebini "İsim uzun" diyerek reddetmişti.

TCDD, Milli Mücadele Kahramanı Miralay Nazım Bey'in adının tren istasyonuna verilmesi talebini reddetti!

TCDD'nin skandal kararına halktan tepki gelirken AYKIRI yazarı ve tarihçi Ümit Doğan'da tepki gösterdi.

Doğan, "Türklüğünden tövbe edip Yunanistan’a sığınan Mustafa Sabrilerin, 'Yunan ordusuyla savaşmayın, Mustafa Kemal’i öldürün' diyen İskilipli Atıfların bile adının -uzunluğuna kısalığına bakılmaksızın- devlet kurumlarına verildiği ülkede Miralay Mehmet Nazım Bey’in adının, hem de şehit düştüğü tren istasyonuna verilmemesini kabul etmiyorum" dedi.

Ümit Doğan, şu ifadeleri kullandı;
"15 Temmuz 1921’de, bir Yunan makineli tüfeğiyle Yumruçal sırtlarında vurulan Nazım Bey, ağır yaralı bir halde ulaştırıldığı Çöğürler Tren İstasyonu'nda şehit düşmüştü.

Çöğürler Köyü Muhtarı Cevdet Kalem ve gönüllülerden oluşan Mürettep Müfreze, Çöğürler İstasyonu'na burada şehit düşen Miralay Mehmet Nazım Bey’in adının verilmesi için TCDD yetkililerine başvurmuşlardı. Başvuruyu inceleyen TCDD, talebi yerinde görmeyerek tren istasyonunun adının değiştirilmesini reddetti. Gerekçe, “ismin uzun” olmasıydı. 

“Şehit Miralay Nazım Bey İstasyonu” TCDD yetkililerine göre uzun ve seyrüsefer sıkıntıları çıkarabilecek bir isim. Günde iki kez tren geçen bir köy istasyonundan bahsettiğimizi de hatırlatmak isterim. 

Türklüğünden tövbe edip Yunanistan’a sığınan Mustafa Sabrilerin, “Yunan ordusuyla savaşmayın, Mustafa Kemal’i öldürün” diyen İskilipli Atıfların bile adının -uzunluğuna kısalığına bakılmaksızın- devlet kurumlarına verildiği ülkede Miralay Mehmet Nazım Bey’in adının, hem de şehit düştüğü tren istasyonuna verilmemesini kabul etmiyorum! 

Türk milleti de kabul etmeyecek!

Şehidimizin hatırası, şehit olduğu yerde yaşayacak.

Çöğürler Tren İstasyonunun adı “Şehit Miralay Nazım Bey İstasyonu” olacak!"

 

ümit doğan tcdd miralay nazım bey isim tren tren istasyonu