Ülkücü öğrenciler Atatürk'e sahip çıktı, iktidar medyası hedef gösterdi!

TAKİP ET

10 Kasım'da Atatürk'ü hedef alan paylaşımıyla dikkatleri üzerine çeken Konya Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Hüseyin Gökalp, Selçuk Üniversitesi'nde okuyan Ülkücü öğrenciler tarafından protesto edildi. Protesto sonrasında iktidara yakın medya organları ve sosyal medya hesapları Ülkücü öğrencileri hedef gösterdi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çeken Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Hüseyin Gökalp, Ülkücüler tarafından protesto edildi.

Selçuk Üniversitesi'nde okuyan Ülkücü öğrenciler, Hüseyin Gökalp'in ders verdiği İslami İlimler Fakültesi'nin önüne gelerek basın açıklaması yaptılar.

"ONURUN VARSA İSTİFA ET"
Fakülte önünde toplanan Ülkücü öğrenciler Atatürk posteri önünde yaptıkları açıklamada Gökalp'i istifaya davet ettiler.

Grup adına açıklama yapan Ülkücü öğrenci şu ifadeleri kullandı:

"Kinayeli kelime oyunları fazla zeka parıltısı taşımıyor ve seviyene göre alçakçadır Hüseyin Gökalp. Türk milletinin ortak değerleriyle uğraşma, arı kovanına elini sokma. Azıcık onurun ve şerefin varsa Mustafa Kemal'in kurduğu üniversiteden istifa et. Rektörümüz Metin Aksoy Beyefendi öncülüğünde tüm üniversite yönetimini, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Hüseyin Gökalp adındaki öğretim görevlisi şahıs adına soruşturma başlatmasını istiyor, bir nebze de olsa içimizi soğutmalarını temenni ediyoruz."

Ülkücü öğrenciler açıklama yaparken sık sık "Mustafa Kemal'in askerleriyiz sloganları attılar."

GERGİNLİK ÇIKTI
Ülkücü öğrencilerin açıklamasından sonra okulda küçük çaplı bir gerginlik çıktı. Ülkücülere tepki gösteren bir başka grup, Hüseyin Gökalp'i savundu. Karşılıklı laf dalaşının ardından birbirine giren iki grup kısa süreli arbedenin ardından ayrıldı. Taraflardan yaralanan olmadı.

İKTİDAR MEDYASI VE SOSYAL MEDYA HESAPLARI ÜLKÜCÜ ÖĞRENCİLERİ HEDEFE KOYDU
Yaşananların hemen ardından AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen medya organları ve sosyal medya hesaplarının Ülkücü öğrencileri hedef göstermesi dikkat çekti.

Yeni Şafak gazetesi Ülkücüler'e tepki gösteren öğrencilerle yaşanan gerginliği "Ülkücüler fakülteyi bastı" şeklinde haberleştirdi.


AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen hesapların, açıklamayı yapan Ülkücü genci ismiyle hedef göstermeleri dikkat çekti.



NE OLMUŞTU
10 Kasım günü, Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğretim üyesi Hüseyin Gökalp sosyal medya hesabından dolaylı olarak Atatürk'ü hedef alan bir paylaşım yapmıştı. Gökalp, Mehmet Akif İnan'ın "Doğ ey güneş, erit taştan adamı" şiirinin bir bölümünü paylaştı. Gökalp'in paylaşımında kullandığı video ise Atatürk'ü hedef alan bir Youtube klibinden alınmıştı.

İşte tartışmalara neden olan o paylaşım.

selçuk üniversitesi hüseyin gökalp selçuk üniversitesi ülkücüleri atatürk hüseyin gökalp atatürk