Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Rize İkizdere'deki köylülere 'marjinal grup' dedi

TAKİP ET

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İkizdere'de Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağına direnen köylüleri hedef aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize İşkencedere’de Cengiz İnşaat tarafından yapılacak olan taş ocağına direnen köylüleri hedef aldı. Karaismailoğlu, yerel halkın proje için ikna olduğunu ancak marjinal grupların eylemi sürdürdüğünü iddia etti.

Karaismailoğlu, katıldığı televizyon programında Rize İşkencedere’de köylülerin taş ocağı yapılmaması için verdikleri mücadeleye dair açıklamalarda bulundu. Köylülerin zarar gören ağaçların yerine 10 katı ağacın dikileceğine ikna olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır.”dedi

İkizdereli köylüler ise kendilerine marjinal diyen Karaismailoğlu’na tepki gösterdi. Köylüler sosyal medyada bir video paylaşarak “Biz marjinal değiliz. Ağaçlarımızı katletmeyin, nefes almak istiyoruz. Sularımızı kesmeyin. Yaşam alanlarımıza dokunmayın” ifadelerini kullandı.

Rize İkizdere'de balık tutulan dere bir gün sonra yok oldu

Tarkan'dan İkizdere'deki köylülere destek

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan Rize İkizdere'deki köylülere destek!

rize ikizdere işkencedere cengiz inşaat cengiz holding rize bakan ulaştırma bakanı adil karaismailoğlu