Ukraynalı mülteciler için İngiltere'den karar: Evini açanlara 6 bin 700 lira ödenecek

TAKİP ET

Rusya'nın işgali nedeniyle 3 milyona yakın Ukraynalı başka Avrupa ülkelerine göç etti. İngiltere ise kampanya başlattı. Ukraynalı mültecileri evine alanlara aylık 6 bin 700 lira ödenecek.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 18. güne girildi. 24 Şubat'ta başlayan savaşın ardından 3 milyona yakın Ukraynalı ülkesini terk etti. Avrupa ülkelerine kaçan mülteciler ise İngilitere'de gündem konusu.

İngiltere, Ukraynalı mülteciler için bir kampanya başlattı. Mültecileri evlerine almak isteyenlere yapılacak yardımın detayları ortaya çıktı. İngiltere’de evlerindeki bir odayı Ukraynalı mültecilere açanlara ayda 350 pound (yaklaşık 6.700 TL) destek sağlanacağı belirtildi.

Savaşın başlamasından beri yaklaşık 2.4 milyon insanın ülkeden kaçtığı aktarıldı. Ukraynalıların minimum 6 ay kalabileceği duyurulurken, bu bütçenin ise sponsorlardan ve bağışçılardan geleceği kaydedildi. Bu tür bir ödeme sisteminin dünya üzerinde bir ilk olduğu da kaydedildi.

Mülteci ve ev sahibinin birbirlerini sosyal medya ya da tanıdıklar aracılığıyla bulması beklenirken daha sonra yasal başvuru yapılacağı da belirtildi.

ukrayna mülteci ingiltere boris rusya savaş işgal sığınmacı ukraynalı mülteci