Ukrayna savaşında yeni hamle: Putin, savaşı yöneten generali değiştirdi

TAKİP ET

Ukrayna'da 24 Şubat'ta başlayan savaş sürerken Rusya lideri Putin'den yeni hamle geldi. Putin, Ukrayna savaşını yöneten generali değiştirdi. İşte tam yetki ile donatılan o isim...

Rusya Devlet Başkanı Putin, 24 Şubat'tan beri devam eden Ukrayna savaşında istediği sonucu elde edemesinin ardından savaşın yönetimini değiştirdi. Putin, Rusya'nın Güney Ordusu'nu yöneten generali Alexander Dvornikov'u savaşın başına getirdi. Dvornikov'un geçmişi ise dikkat çekici.

CNN International'da yer alan habere göre, Rusya’nın güney ordularını yöneten Dvornikov'un Rus güçlerinin Donbass'a yapacağı saldırıyı tam yetki ile yöneteceği iddiasına da yer verildi. Başka bir deyişle Dvornikov ile savaşın Donbass bölgesine kayması ve Rus generalin birden fazla cephede savaşmak yerine bu bölgeye yoğunlaşması bekleniyor.

SURİYE DETAYI
60 yaşındaki Dvornikov, Rusya’nın Suriye’ye düzenlediği operasyonu yöneten isim olarak görevlendirilmişti.

2015 yılının Eylül ayında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek veren Rus askerlerini yöneten Dvornikov Eylül 2015 ile Haziran 2016 tarihleri arasında bölgedeydi. O dönemde Dvornikov yönetimindeki askerlerin sivillerin olduğu bölgeleri vurduğu kayıtlara geçmiş ve Halep, Şam yönetimine Aralık 2016’da geçmişti.

CNN’e konuşan yetkililer Mariupol’de de benzer bir taktik izleyen Rusya’nın bu şekilde saldırabileceğine dikkat çekti.

putin rusya savaş işgal general suriye ukrayna donbass