Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'da patlama sesleri: 1 Ukrayna askeri öldü

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna krizi büyürken ülkede sıcak saatler yaşanıyor. Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile Ukrayna ordusu arasında gerilim tırmandı. Donetsk'de bu sabah çok sayıda patlama sesi duyuldu. Ayrıca havan topu saldırıları nedeniyle bir Ukrayna askerinin öldüğü belirtildi.

ABD her fırsatta Rusya'nın Ukrayna'ya saldıracağını söylerken Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde sıcak saatler yaşanıyor.

Rusya yanlılarıyla Ukrayna güçleri arasında karşılıklı top atışları sürerken bölgeden bu sabah art arda patlama sesleri geldi. Reuters'a konuşan bir görgü tanığı, Donetsk'te bu sabah çok sayıda patlama sesi duyulduğunu aktardı.

Patlamaların kaynağına dair Rusya yanlılarından ve Kiev'den bir açıklama gelmedi. Lugansk’taki doğalgaz boru hattında da gece saatlerinde peş peşe patlamalar yaşandı, çıkan yangınlar söndürüldü.

BİR UKRAYNA ASKERİ ÖLDÜ
Ukrayna ordusundan yapılan açıklamadaysa, Rusya yanlılarının havan topu saldırılarında bir askerin öldüğü belirtildi. Açıklamada, Rus ayrılıkçıların ateşkesi ihlal ederek 20’den fazla yerleşime saldırı düzenlediği bilgisi yer aldı.

SEFERBERLİK İLAN ETTİLER

Ukrayna Rusya krizi büyüyor: Donetsk ve Lugansk'ta tam seferberlik ilan edildi

ukrayna rusya donetsk ayrılıkçı rus patlama asker ordu abd