Ukrayna, Kırım Köprüsü'nü vurdu: Rusya "Yıkılırsa kıyamet olur" demişti

TAKİP ET

Rusya-Ukrayna Savaşı sürerken, bugün erken saatlerde Kırım Köprüsü vuruldu. Kırım ile Rusya'yı birbirine bağlayan köprüdeki patlama anı kameralara yansıdı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Podolyak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Kırım, köprü, daha başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli" dedi.

Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki Kırım Köprüsü’nde sabah saatlerinde bir patlama meydana geldi. Rusya'nın RIA Ajansı, Cumartesi günü erken saatlerde Kırım'da Kerç Köprüsü üzerinde bir patlama meydana geldiğini duyurdu.

RIA ilk bilgilere göre, bir yakıt deposun patlayarak yandığını belirtti. Olay sonrası Rusya, köprüde trafiğin durdurulduğunu açıkladı.

Kremlin Sözcüsü Peskov da durumla ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'in bilgilendirildiğini açıkladı.

UKRAYNA'DAN İLK AÇIKLAMA: BU DAHA BAŞLANGIÇ

Ukrayna'dan Kerç Köprüsü'nden patlamaya ilişkin ilk açıklama geldi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Podolyak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Kırım, köprü, daha başlangıç. Yasadışı olan her şey yok edilmeli, çalınan her şey Ukrayna'ya iade edilmeli, Rusya tarafından işgal edilen her şey sınır dışı edilmelidir"

KREMLİN: PUTİN BİLGİLENDİRİLDİ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov patlamaya yönelik yaptığı açıklamada, "Kırım Köprüsü'ndeki durum ile ilgili Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı raporları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'e sunuldu" dedi.

Rusya ile ilhak ettiği Kırım'ı birbirine bağlayan köprü, Kerç Boğazı'ndan geçiyor. Köprüde demiryolu hattı da bulunuyor.

"KIYAMET GÜNÜ GELECEK"

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev de konuya ilişkin daha önce, ''Böyle bir şey olması durumunda oradaki herkes için anında kıyamet günü gelecek, çok hızlı ve sert bir şekilde. Saklanmak çok zor olacak. Yine de bu tür açıklamalarla genel durumu kışkırtmaya devam ediyorlar" açıklamalarında bulunmuştu.

Ukrayna Kırım Köprüsü Kırım Rusya