Ukrayna'dan tepki çeken sözler: "Zayiatımız, Türkiye depremindeki can kaybından daha az"

TAKİP ET

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya ile yaşanan çatışmalarda meydana gelen zayiat hakkındaki soruya ilginç bir yanıt verdi. Reznikov, net sayı yerine, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla karşılaştırma yaparak yanıt verdi.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya ile yaşanan çatışmalarda Ukrayna ordusunun kaybettiği can sayısı hakkında dikkat çekici bir açıklama yaptı.

İspanyol La Razon gazetesine demeç veren Reznikov, Rusya ile çatışmalarda yaşanan zayiat hakkında bir soru üzerine, net sayı vermek yerine Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısıyla karşılaştırma yapmayı tercih etti.

Sputnik'in aktardığına göre Reznikov, "Elbette kayıplarımız var, çünkü savaş halindeyiz. Ancak Ruslardan çok daha az. Tam sayıyı size söyleyemem, ancak toplam sayının Türkiye'deki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısından daha az olduğunu teyit edebilirim" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın İngiltere Büyükelçisi Vadim Pristayko, can kaybı ile ilgili bilginin çatışma sona erdikten sonra paylaşılacağını ve "feci bir rakam" ortaya çıkabileceğini söylemişti.

CAN KAYBI 50 BİN 500

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, deprem bölgesindeki enkaz kaldırma çalışmalarının birinci periyodunu bayramdan önce tamamlayacaklarını belirtmişti.

"57 bin 29 yıkık binanın 40 bin 969'unun enkazı kaldırıldı" diyen Bakan Soylu, "Bu süreçte öncelikle açıklanan hasarlı hanelere 10 bin lira yardım yapılacaktı ve neredeyse yüzde yüzüne yakınına ödeme yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

Can kaybı sayısını da paylaşan Bakan Soylu, "Felakette hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 50 bin 500'e ulaştı" demişti.

Ukrayna Türkiye can kaybı