Ukrayna'dan açıklama: Rusya'dan ikinci dalga füze saldırısı, birçok kentte patlama

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev'de yeni bir patlama sesi duyuldu. Kiev'de öğle saatlerinde duyulan yeni bir patlama sesine ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinde hedef aldığı bölgelerden başkent Kiev'de yeni bir patlama sesi duyuldu. Ukrayna, Rusya'nın ikinci kez füze saldırısı yaptığını bildirdi.

İLK DALGA KOMUTA MERKEZLERİNİ HEDEF ALDI
Kiev’deki yetkililer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Perşembe sabahı askeri operasyon emri vermesinden kısa bir süre sonra başlatılan ilk dalganın, Ukrayna’nın birçok kentindeki askeri komuta merkezlerini ve diğer binaları hedef aldığını açıkladı.

50 RUS ASKERİ, 40 UKRAYNALI ÖLDÜ
Ukrayna ordusu, ülkenin doğusunda yaklaşık 50 Rus askerinin öldürüldüğünü, 6 Rus uçağının ve 4 tankın imha edildiğini açıkladı. Ukrayna Devlet Başkanlığı Danışmanı çatışmalarda, ülke genelinde 40'tan fazla insanın öldüğünü duyurdu.

Zelenski'nin danışmanı olan Oleksii Arestovich, ayrıca onlarca kişinin yaralandığını açıkladı. Ancak, kayıpların sivil ya da asker olup olmadığını belirtmedi.

Rusya borsası çöktü: Değer kaybı yüzde 50'yi buldu, kayıp dudak uçuklattı!

Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Uçaklar Türk hava sahasını doldurdu

Ukrayna'nın güneyindeki Vinnytsia kentinde mühimmat deposu patladı!

rusya ukrayna saldırı füze bomba kiev liviv