Ukrayna'da Shakhtar Donetsk ve Dynamo Kyiv forması giyen futbolcular yardım istedi

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle birlikte Ukrayna'da futbol karşılaşmaları 1 ay boyunca askıya alındı. Bombaların yağdığı Ukrayna'da Shakhtar Donetsk ve Dynamo Kyiv forması giyen futbolcular yardım istedi.

Rusya Ukrayna savaşı futbolu da vurdu. Ukrayna ligi takımlarından Shakhtar Donetsk ve Dynamo Kyiv'de forma giyen Brezilyalı futbolcular, aileleriyle birlikte, Ukrayna'dan ayrılmak için Brezilyalı yetkililerden yardım isteyen bir video yayınladı.

Shakhtar Donetsk futbolcusu Junior Moraes sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Durum çok ciddi. Arkadaşlarım ve ailemle Kiev'de mahsur kaldık ve kurtulmak için bir çözüm bekliyoruz. Bir otelin içinde tutuluyoruz. Bizim için dua edin" ifadelerini kullandı.

Futbolcu Zinchenko, Instagram hesabından Putin'in fotoğrafını şu sözlerle paylaştı: "Umarım en acili şekilde ölürsün, yaratık!" Ukraynalı sol bek, paylaşımını kısa süre içerisinde kaldırdı.

Ukrayna futbol efsanesi Shevchenko, "Ukrayna benim vatanim! Halkımla ve ülkemle her zaman gurur duydum! Çok zor zamanlardan geçtik ve geçtiğimiz 30 yilda millet olarak şekillendik!" dedi.

 

Rusya işgale başladı: Ukraynalı efsane Andriy Shevchenko'dan açıklama

ukrayna futbol futbolcu yardım spor rusya işgal savaş