Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski: Acil yardıma ihtiyacımız var

TAKİP ET

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, "Acil yardıma ihtiyacımız var. Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Artık ne yapmalıyız, sadece bakmalı mısınız yoksa bize yardım mı etmelisiniz?" açıklamasında bulundu.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk'ı işgal etmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski açıklamalarda bulundu.

Zelenski ""Acil yardıma ihtiyacımız var. Büyük bir trajedi ile karşı karşıyayız. Artık ne yapmalıyız, sadece bakmalı mısınız yoksa bize yardım mı etmelisiniz? NATO'da olup olmamamız fark etmez bize yardımcı olmalısınız. Bugün sadece Ukrayna değil, tüm Avrupa bir tehditle karşı karşıya" dedi.

"Savaş olacağını düşünmüyorum" diyen Zelenskiy, ayrılıkçıları tanımanın tek taraflı olarak Minsk anlaşmalarından çıkmak ve Normandiya Formatında alınmış kararları göz ardı etmek anlamına gelebileceğinin aktararak, kararın barış çabalarını baltaladığını belirtti.

TÜRKİYE'DEN RUSYA'YA TEPKİ
Öte yandan Rusya'nın tanıma kararnamesine birçok ülke tepki gösterdi. BM Güvenlik Konseyi ise bu sabaha karşı acil koduyla toplandı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada da "Rusya'nın söz konusu kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz. Ukrayna'nın siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına bağlılığımızı vurguluyor, tüm ilgili taraflara sağduyu çağrısı yapıyoruz." denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı açıklamada, "Bu kararın Ukrayna'nın siyasi birliğinin, egemenliğinin ve toprak bütünlüğünün açık ihlali anlamına geldiği vurgulandı. Biz Rusya'nın bu kararını kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz. Taraflara sağduyu ve uluslararası hukuka riayet çağrımızı yineliyoruz" ifadelerini kullandı.


 

ukrayna rusya yardım avrupa nato işgal savaş