Uğur Şahin ve Özlem Türeci için yeni öneri: Resimleri paraya basılsın!

TAKİP ET

Alman uyruklu Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Moritz Körner, Biontech aşını geliştiren Uğur Şahin ve Özlem Türeci'nin resmilerinin Euro banknotlarına basılmasını teklif etti.

Avrupa Parlamentosu, Bieontech kurucuları Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in resimlerinin yeni piyasaya çıkacak Euro banknotlarının üstüne basılmasını tavsiye etti. Bu teklifi Avrupa Parlamentosu'nun Alman uyruklu milletvekili Moritz Körner yaptı.

Die Welt am Sonntag gazetesine konuşan Körner, euro banknotlarının üzerinde Avrupalı önemli şahsiyetlerin resimlerinin bulunması gerektiğini belirterek, "Şahin ve Türeci kesinlikle bu şahsiyetlerden ikisi. Çalışmaları milyonlarca Avrupalı’nın hayatını kurtardı" dedi.

Çiftin yaşam biyografisinin etkileyici olduğunun altını çizen Körner, "Onların yaşam çizgisi uyum, yükselme, girişimcilik, bilimsel mükemmeliyet ve açık bir göç toplumunun potansiyeli adına etkileyici bir hikaye" şeklinde konuştu.

Avrupa Merkez bankası euronun tedavüle girmesinin üzerinden 20 geçmesiyle birlikte banknotları yeniden düzenlenmesini talep ediyor. Bu sürece vatandaşların direk katılabilmesi için her ülkeden tavsiyeler yapılması isteniyor.

Ancak yeni banknotların piyasaya çıkması için birkaç yılın geçmesi gerekiyor. Avrupa Merkez Banası 2024 yılında yeni banknotların üretilmesi için ve bu yeni paraların piyasaya sürülme zamanı hakkında bir karar verecek.

uğur şahin özlem türeci biontech euro banknot para