Uğur Dündar, Erdoğan ile anısını anlattı: Elini cebine atıp bir avuç ziynet eşyası çıkardı!

TAKİP ET

Duayen gazeteci Uğur Dündar, katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la olan anısını ilk kez anlattı. Dündar, Erdoğan'ın seçim öncesi yapılan bir programda, paltosunun cebinden bir avuç ziynet eşyası çıkardığını söyledi. İşte Dündar'ın Erdoğan ile anısı...

Duayen gazeteci Uğur Dündar Tele1 canlı yayınında, lüks bir arabada uyuşturucu kullandığı için gözaltına alınan AK Parti Genel Merkez çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun mal varlığını AK Parti'nin kurulduğu yılları örneklendirerek yorumladı. Ayrıca Dündar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan anısını anlattı.

 Dündar, şu ifadeleri kullandı;
"Bunu çözümleyebilmek, derinliğini analiz edebilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi’nin iktidara hangi koşullarda geldiğini anlatmamız gerekiyor. 2001 krizinde ülke ekonomisi çok fena bir darboğaza girmişti.

Bankalar hortumlanmıştı. Toplum o yaşanan çok kötü sürecin sorumlusu olarak iktidardaki partileri gördü. Onları sandığa gömerek AKP’yi iktidara taşıdı. AKP’yi toplumun iktidara getirmesinin bir nedeni de, “Bunlar namazda niyazda olan, Allah’tan korkan insanlar. Bunlar çalmazlar çırpmazlar, ülkeyi tüyü bitmemiş yetimin hakkını gözeterek yönetirler” demişti. AKP’nin de en büyük iddiası buydu.

ERDOĞAN’DAN UĞUR DÜNDAR’A İDDİALI YANIT
Erdoğan ile başlangıç yıllarında çok röportaj yaptığını, seçim öncesinde Erdoğan’ın bir siyasi parti lideriyle ilk ve son kez bir araya geldiği tartışma programında yer aldığını hatırlatan Uğur Dündar, şunları söyledi;

O süreçte ben bir program sırasında sayın Tayyip Erdoğan’a reklam arasında şunu söyledim. Dedim ki; Daha önceki iktidarı Türk toplumu 2001-2002’ye kadar yansıyan o krizin ağır faturasını omuzlarında taşıyan ve gençlerin de belki hayatları boyunca çalışarak ödemek zorunda kalacakları bir borç yükü bırakan bu iktidarı sandığa gömdü ve sizi iş başına getirdi.

Ama sizin partiniz de yolsuzluklarla anılmaya başlarsa, bunun sonucunda halk büyük ekonomik sıkıntılar yaşarsa, aynen o iktidarı sandığa gömdüğü gibi sizi de sandığa gömer dedim. O çok iddialıydı; ‘Bizim dönemimizde böyle şeyler olmayacak’ dedi.

Erdoğan’ın başbakan iken seçim öncesinde bir siyasi parti lideriyle ilk ve son kez bir araya geldiği programda yaşanan olayı Dündar şöyle anlattı:
"Paltosunu üstünden hiç çıkarmadı. Laf açıldı. “Bize soruyorlar siz mali desteğinizi nereden buluyorsunuz” dedi. Hemen bir elini paltosunun sağ cebine attı. Bir avuç ziynet eşyası çıkarıp koydu masanın üstüne. Sonra sol cebine elini soktu. Oradan bir avuç ziynet eşyası daha çıkardı. “İşte halkımız, alyansını, ziynet eşyasını bize veriyor. Bize çok güveniyor. Biz de harcamalarımızı buradan yapıyoruz. Bizim kaynağımız bu. Bizim arkamızda başka bir güç yok” dedi. Arkadaşlarımla birlikte bu anı hep beraber yaşadık. Zaman içerisinde Adalet ve Kalkınma partisi hem o iddiasını kaybetti hem de vaat ve taahhüt ettiği rotadan çıktı"

uğur dündar erdoğan ziynet eşyası anı ak parti