Uğur Akkuş 'nitelikli dolandırıcılık' Suçundan Hapis Cezası Aldı

TAKİP ET

Ebru Şallı'nın eşi, iş insanı Uğur Akkuş ve yeğeni Emre Akkuş, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 4 yıl 2 ay hapis ve 83 bin 320 lira para cezasına çarptırıldı.

Bir alış veris esnasında Orion Jv Havacılık firmasına 480 bin lira bedelli çekin karşılıksız çıkması sonucu mişteki Ramazan Gedik'in şikayeti üzerine açılan dava Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi'de görüldü. Dava sonucu sanıklara 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan 4 yıl 2 ay hapis ve 83 bin 320 lira para cezası verildi.

Duruşmaya sanıklar Uğur Akkuş ve Emre Akkuş katılmazken, avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı mütalaasında, sanıkların müşteki Ramazan Gedik'i dolandırmak için kamu kurumu aracılığıyla "ödemeden men yasağı" aldırdıklarını ve hileli hareketlerle müştekiyi dolandırdıklarını iddia etti.

Uğur Akkuş'un avukatı, zararı gidermek için uzlaşmaya çalıştıklarını ancak müştekinin 5 katı tazminat talep etmesi nedeniyle uzlaşmalarının mümkün olmadığını söyledi. Bize tevdi mahalli belirlenecek olursa biz dosya zararını gidermek istediklerini söyleyerek beraat talebinde bulundu. Uğur Akkuş'un yeğeni Emre Akkuş'un avukatı ise müvekkilinin Uğur Akkuş tarafından dolandırıldığını ve imzasının taklit edildiğini iddiasında bulunarak bu durumdan bir menfaati olmadığını ve beraatlerini talep etti.

İstanbul Anadolu 8. Ağır Ceza Mahkemesi mahkemesi davayı karara bağlayarak, her iki sanığı da "nitelikli dolandırıcılık" suçunun "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması ile ticari faaliyet veya kooperatif faaliyeti sırasında, kamu kurum veya kuruluş, siyasi parti, dernek ve vakıfların araç olarak kullanılması" maddelerinden 4'er yıl 2'şer ay hapis ve 83 bin 320'şer lira para cezası verdi.