UEFA'dan Emre Belözoğlu'na şok ceza: Teknik direktörlükten men edildi!

TAKİP ET

UEFA Disiplin Kurulu, Maccabi Netanya maçında 'gölge antrenörlük' yaptığı gerekçesiyle Emre Belözoğlu'nu UEFA organizasyonlarında teknik direktörlük faaliyeti gerçekleştirmekten men etti

UEFA'dan Başakşehir teknik direktörü Emre Belözoğlu'na şoke eden bir ceza verildi.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, Emre Belözoğlu’nun Maccabi Netanya maçında ‘gölge antrenörlük’ yapması nedeniyle, UEFA müsabakalarında ‘teknik direktörlük’ faaliyetlerinden men edildiğini açıkladı.

Belözoğlu, ilgili yönetmeliklerdeki kriterleri yerine getirene kadar UEFA maçlarında teknik direktörlük yapamayacak. Belözoğlu, kriterleri yerine getirmesi halinde ceza kaldırılacak.

BAŞAKŞEHİR'E PARA CEZASI

Emre Belözoğlu hakkındaki kararın, kendisinin ilgili yönetmeliklerde öngörülen kriterleri yerine getirene kadar geçerli olacağı vurgulandı. Deneyimli teknik adama ayrıca, genel davranış ilkelerinin ihlali nedeniyle uyarı cezası da verildi.

Başakşehir Kulübü’ne aynı gerekçeden dolayı 10 bin Euro para cezası kesildi. Başakşehir, Netanya ile deplasmandaki karşılaşmanın geç başlamasındaki sorumluluğundan da 10 bin Euro cezaya çarptırıldı. Bu sebepten antrenör Erdinç Sözer uyarıldı.

BAŞAKŞEHİR'İN RAKİPLERİ

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde bu sezon gruplara kalma başarısı gösteren Medipol Başakşehir ön eleme turlarında oynadığı 6 müsabakada 4 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Medipol Başakşehir, 2. Ön Eleme Turu ilk maçında Maccabi Netanya ve Play-Off Turu'ndaki ilk maçta Royal Antwerp'le yenişemedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde grup aşamasına yükselen turuncu-lacivertliler Hearts, Rigas ve Fiorentina ile eşleşti.

UEFA Emre Belözoğlu teknik direktör