Ücretsiz Maske Bavşurusu Nasıl Yapılır?

TAKİP ET

Ücretsiz maske başvurusu ve ücretsiz maskelerin dağıtımı devam ediyor. Ücretsiz maske başvurusu SMS kodu ile Eczenelerden maskelerinizi temin edebilirsiniz. Peki Ücretsiz baske başvurusu nasıl yapılır? Ücretsiz maske başvurusu nasıl yapılır?

Koronavirüsü önlemleri kapsamında marketlere, otobüslere ve daha birçok sosyal alana maskesiz girmek yasaklandı. Bu doğrultuda vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımına başlandı.  Ücretsiz maske başvuruları E-Devlet ve EPTTAVM üzerinden yapılıyor. Başvurudan sonra gelen SMS kodu ile eczanelerden maske almak mümkün. Ancak bazı vatandaşlara SMS kodu gelmedi. SMS kodu gelmeyen ve cep telefonu olmayan vatandaşlar için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca nasıl maske temin edebileceklerini açıkladı. İşte ücretsiz maske başvuru işlemleri ve maske SMS kodu ile ilgili bilgiler…
ÜCRETSİZ MASKE NASIL ALINACAK? Koronavirüsü tehlikesi tüm dünyayı etkisini, arttırarak sürdürüyor. Koronavirüs salgınına karşı, salgını yavaşlatmak için tedbirler alınmaya devam ediliyor. Ülkemizde ücretsiz maske dağıtımı da alınan tedbirlerden biri. 20-65 yaş arasında olan vatandaşlarımıza ücretsiz maske dağıtılıyor. 20 yaş altı ve 65 yaş üstü için ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor.
Ücretsiz maske dağıtımından yararlanmak isteyen vatandaşlar eczanelere giderek T.C. Kimlik numaralarını ve cep telefonu numaralarını kayıt ettirip, daha sonrasında gelen SMS kodu ile maskelerini alabilecekler.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET BAŞVURU SAYFASI

PTTAVM ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU SAYFASI

  ‼️DUYURU
Ücretsiz maske dağıtımı için ‘Reçetem Sistemi’nde yapılan yeni düzenlemeye göre, 20-65 yaş arasında olup kendisine SMS gelmeyen vatandaşlar, "TC kimlik numarası"ile Eczanelerden maskelerini alabilecekler. pic.twitter.com/jeo3COmApO — Metin Yavuz (@metinyavuz009) April 17, 2020

cerrahi maske koronaviürs