UBER'den ücretsiz hizmet!

TAKİP ET

UBER şirketi, sağlık çalışanları için ücretsiz taksi hizmeti başlattığını açıkladı. Uber Medikal Taksi ismi verilen uygulamada sağlık çalışanlarının ücretlerinin Uber tarafından karşılanacağı duyuruldu.

UBER, Türkiye’deki koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında, İstanbul’da görev yapan sağlık çalışanlarının hastaneden evlerine dönmek için kullandığı ticari sarı taksileri ücretsiz kullanabilmelerini sağlayacak. “Medikal Taksi” hizmetinin 5 bin ücretsiz yolculuk ile başlatılacağı öğrenildi. Bu hizmet ile birlikte taksi yolculuk ücretleri UBER tarafından karşılanacak.

UBER Medikal Taksi, sağlık çalışanlarının bir form doldurarak yolculuk talebinde bulunduğu ve ardından yolculuğun telefon üzerinden planlandığı bir taksi rezervasyon hizmeti olacak. Şirket, "Hiçbir kar amacı gütmeyen bu yeni hizmet, İstanbul’daki sağlık çalışanlarını ve aynı zamanda taksi esnafını bu zor günlerde desteklemeyi amaçlıyor" açıklamasını yaptı. 

UBER Medikal Taksi hizmeti sadece sağlık çalışanları için verilecek ve hizmet alanı kapsamında yer alan devlet hastanelerinde geçerli olacak. UBER Medikal Taksi’den faydalanmak isteyen sağlık çalışanları, bu hizmet için özel olarak oluşturulan www.medikaltaksi.com internet sitesini ziyaret edebilirler.

uber taksi koronavirüs