Twitter'ı satın alan Elon Musk, 4 milyar dolarlık hisse sattı

TAKİP ET

44 milyar dolara Twitter'ı satın alan Elon Musk, hisse satışlarına başladı. Musk, yaklaşık 4 milyar dolarlık Tesla hissesi sattı.

Son olarak sosyal medya platformu Twitter’ı 44 milyar dolara satın alan Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk, hisse satışlarına başladı.

Musk’ın, Twitter’ı satın almak için yaklaşık 4 milyar dolar değerinde Tesla hissesi sattığı ortaya çıktı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na göre Elon Musk 26-27 Nisan’da elektrikli araç şirketi Tesla’da yaklaşık 4.4 milyon hisse sattı. Musk daha sonra Twitter’dan açıklama yaparak “Bugünden sonra daha fazla Tesla satışı planı yok” ifadesini kullandı.

TWITTER'IN PARASINI NASIL ÖDEYECEK
Musk, Twitter hissedarlarına ödemesi gereken 44 milyar doların 13 milyar dolarını Wall Street'in önde gelen bankalarından aldığı borç, 12,5 milyar dolarını Tesla hisselerini rehin vererek kullandığı banka kredisiyle ödeyeceğini açıklamıştı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Tesla'nın piyasa değerindeki belirgin düşüşün, Tesla hisselerini rehin vererek kredi kullanan Musk için riskli olduğuna işaret etti. Musk ve Musk'a danışmanlık yapan bankacıların, Twitter için yatırımcı bulabileceği de konuşuluyor.

elon musk twitter tesla space x hisse