Twitter'dan vazgeçmeyen Donald Trump'tan yeni hamle

TAKİP ET

Joe Biden ile girdiği seçim yarışını kaybeden eski ABD Başkanı Donald Trump, kapatılan Twitter hesabı için harekete geçti. ABD basınında yer alan haberlere göre eski başkanın avukatları, Trump'ın kapanan hesabı için federal mahkemeye başvurdu. 

3 Kasım 2020 tarihinde yapılan seçimleri kaybeden Donald Trump, seçim sonrası yaşanan olaylara ilişkin attığı tweetler nedeniyle çokça eleştirilmişti. ABD Senatosu'na yapılan saldırı girişiminde attığı tweetler ile rol oynadığı iddia edilen Trupm'ın Twitter hesabı, şirket tarafından süresiz olarak askıya alınmıştı. 

AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ
ABD basınında yer alan haberlerde, eski başkanın avukatları için Florida'daki federal mahkemeye başvurdukları bilgisi paylaşıldı. Söz konusu haberlerde Trump'ın avukatlarının Twitter ve Üst Yöneticisi Jack Dorsey'e karşı ihtiyati tedbir davası açtığı ifade edildi.

KONGRE ÜYELERİ İSTEDİ İDDİASI
Avukatların verdiği dava dilekçesinde eski başkana ait Twitter hesabının kapatılmasında Kongre üyelerinin baskısı olduğu iddia edilirken, "Bu ülkede siyasi söylemi kontrol etmek için tarihte eşi görülmemiş ve demokratik tartışmaya yönelik son derece tehlikeli bir şekilde güç kullanıldı." ifadesine yer verildi.

TALİBAN YÖNETİCİLERİNİ ÖRNEK GÖSTERDİLER
Twitter hesap kapatma kurallarının adil uygulanmadığını belirten avukatlar, Afganistan'da yönetimi devralan Taliban yöneticilerinin hesaplarının hâlâ aktif olmasını örnek gösterdi. Taliban'a ait hesapların kamuoyuna ulaşabildiği dile belirtilen dilekçede, Twitter'ın kapatma kurallarını seçici şekilde uyguladığı ifade edildi.

trump abd biden twitter mahkeme