Twitter'dan iki yeni özellik: Paylaşımlarınızı herkes göremeyecek!

TAKİP ET

Twitter, yeni özellikler getirerek platformu geliştirmeyi sürdürüyor. Son olarak belirli bir kitleye hitap etmemize yardımcı olan Topluluklar özelliğini Web sürümü için test etmeye başladı. Twitter ayrıca paylaşımları herkesin göremeyeceği bir özellik üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Twitter, çok konuşulacak iki yeni özellik için harekete geçti. Şirket, çok tartışılan Topluluklar ve Facets özelliklerini getiriyor. 

Shift Delete'nin haberine göre, Twitter, Topluluklar özeliği için arama çubuğu ekliyor. Arama çubuğu sayesinde, ilgi çeken gruplara katılıp sadece o konuyla ilgili tweet atılabilecek. Fakat gruplara katılmak sadece üyelerin daveti ya da istek-onay yoluyla olacak. Her üye yalnızca beş kişiye katılma davetiye yollayabilecek.

Twitter Başkan Yardımcısı Jay Sullivan ise Topluluklar özelliği için “İnsanlardan duyduğum şeylerden biri, ‘Hey, çok şey okudum. Tweet atmak konusunda rahat değilim ya da ne zaman ve neden tweet atmam gerektiğini bilmiyorum. Daha küçük bir insan topluluğuna tweet atıyor olsaydım daha iyi hissederdim" dedi.

TWEETLERİ HERKES GÖREMEYECEK
Twitter, bir diğer özellik olan Facets'i de kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu proje, kişilerin farklı kullanıcı adlarıyla tweet atmasını sağlıyor. Ayrıca takipçilerinin, hangi kullanıcı hesabını takip etmesini seçmesine izin veriyor. Bu sayede kullanıcıların her takipçisi her tweeti görmeyecek.

twitter topluluklar facets özellik sosyal medya yeni özellikler