Twitter'daki troll ağı ifşa oldu!

TAKİP ET

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun Twitter hesabından Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik söylemlerine iktidar cephesinden birçok tepki gelirken, Erdoğdu hakkında açılan #KaçakAykut etiketine atılan tweetlerin çoğunun da bot hesaplardan atıldığı ortaya çıktı. 

İREM KARAGÖZ / AYKIRI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu’nun Twitter hesabından paylaştığı, Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik söylemlerine iktidar cephesinden birçok tepki gelmişti. Olayın ardından Twitter’da #KaçakçıAykut etiketi altında Erdoğdu’ya saldırı niteliğinde binlerce paylaşım yapıldı. Paylaşımların çoğunun bot ve troll hesaplardan yapılan copy paste tweetler olduğu ortaya çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Twitter hesabından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı etiketleyerek, “ Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sizi seçimle indirdikten sonra Vatana İhanetten yargılanmanız için bütün gücümle çalışacağım... Yargılanmaya başladığınız gün de savunma hakkınız engellenmesin ve hukuk içinde yargılanın diye mahkeme salonunda olacağım...” paylaşımını yapmıştı. 

AKP’Lİ İSİMLERDEN TEPKİ 
Bu paylaşımdan sonra birçok AKP’li isim Erdoğdu’ya tepki gösterdi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ gibi isimler Twitter hesaplarından paylaşımlarda bulundu.

TROLL AĞI İFŞA OLDU 
Olayın ardından Twitter’da #KaçakçıAykut etiketi altında, bot hesaplardan, “Erdoğdu iskanı olmayan binadan lüks daire satın aldı” başlığıyla birebir aynı tweetler atılarak paylaşımlar yapıldı. 

Aykut Erdoğdu, “ Kaçakçı Aykut diye tag açıp beni TT yapmışlar... Bir tane imara aykırı bir tane kaçak işimi ispat edin... Bütün görevlerimden istifa edip insan içine çıkmayacağım... Ama ispat edemezseniz bu iftiraları atanlar şerefsizdir... Bu arada TT yapanda sizin gibi sahte robotlarınız...” diyerek paylaşımlara cevap verdi.

Etiketi gündeme sokabilmek için paylaşılan tüm tweetlerin, aynı olduğu ve hesapların çoğunun bot/fake hesap olduğu gözden kaçmadı. 

Sabah gazetesinin “Kaçak Erdoğdu” haberini de onlarca bot hesap copy paste yaparak paylaştı. 

Yapılan paylaşımların tek bir metin kopyalanarak yapılması, hesapların da sahte fotoğraflar ile kullanılması dikkat çekti.

İşte o paylaşımlardan bazıları:





ERDOĞAN’DAN MANEVİ TAZMİNAT DAVASI 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları, Aykut Erdoğdu’ya attığı tweetlerden dolayı “Cumhurbaşkanına hakaret” gerekçesi ile 250 bin liralık manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu.

twitter troll chp aykut erdoğdu