Twitter'da tweetler nasıl gizlenir? Twitter'a 'Yakın arkadaşlar' özelliği geliyor

TAKİP ET

Twitter, Instagram'ın sevilen 'Yakın Arkadaşlar' özelliğini getirmek için çalışıyor. Yeni özellikle birlikte Twitter'da da sadece 'Yakın Arkadaşlar' için tweet paylaşmak mümkün olabilecek.

Milyonlarca kullanıcısı olan Twitter, dikkat çeken bir özellik üzerinde çalışıyor. Şirket, Instagram'ın hikayeler kısmındaki 'Yakın Arkadaşlar' özelliğinin benzerini tweetler için getirmeyi planlıyor. Böylelikle kullanıcılar Tweetlerini gizleyebilecek.

Yeni özellikleri test aşamasındayken duyuran Alessandro Paluzzi'nin paylaşımına göre Twitter da bu özelliği bünyesine katmak için çalışmalar yapıyor. Twitter'ın üzerinde çalıştığı özellik kullanıma girdiğinde, kullanıcılar yalnızca kendi seçtikleri belirli bir grup insanın tweetlerini görebilmesini sağlayabilecek.

'FLOCK' ÖZELLİĞİ İLE TWEET GİZLENEBİLECEK!
Aynı zamanda bu yakın arkadaş gurubu kısaca 'Flock', yani 'Sürü' olarak adlandırılacak. Kullanıcılar 'Flock' kısmına yani sürülerine 150 kişiye kadar ekleme yapabilecek.

Instagram’da eğer birisi sizi 'Yakın Arkadaşlar' grubuna eklediyse, bu en basit şekliyle yapılan paylaşımın altındaki yeşil renkli etiketten anlaşılabilmekte. Twitter’da da 'Sürü' olarak adlandırılan özellik sayesinde, gönderilen tweetlerin altında “Paylaşımı yapan kişi sizi sürüsüne eklediği için bu tweeti görebiliyorsunuz” şeklinde bir yazı çıkacağı söylenmekte.

Yine tıpkı Instagram’da olduğu gibi, dilediğiniz zaman kişileri değiştirip bu listede düzenleme yapabileceksiniz. Ayrıca tweet atarken aynı hikaye paylaşımında olduğu gibi, herkese açık veya yalnızca Yakın Arkadaşlar seçeneklerinden istediğinizi seçebileceksiniz.

twitter tweet flock yakın arkadaşlar sosyal medya gizleme