Twitch Türkiye'de kara para aklama ve dolandırıcılık skandalı!

TAKİP ET

Canlı yayın platformu Twtich'te bağışlar üzerinden kara para aklamaya çalışan dolandırıcılar açığa çıktı. Skandal olayda ismi geçen yayıncılar tek tek ifşa edilmeye başlandı.

Amazon'un canlı yayın platformu Twitch, Türkiye'de dolandırıcıların kara para aklama sistemine dönüştü. Türkiye'de ortaya çıkan dolandırıcılık olaylarının ardından platformun daha iyi bir yer haline gelmesini dileyen Twitch yayıncıları ve izleyicileri, Twitch'e karşı bir boykot başlattı. Kullanıcılar, 5 Kasım'a kadar Twitch kullanmayacaklar.

Twitter’da başlayan boykot açıklamalarına büyüklü küçüklü yayıncılar ve Twitch izleyicileri destek verdi. Yayıncılar, ‘#temiztwitch’ etiketiyle Twitch’in temiz bir yer olmasını sağlamak isterken seslerini daha fazla duyurmak için Twitch’te yayın açmayacaklarını, izleyiciler de Twitch kullanmayacaklarını belirtti.

​​​​​​​DOLANDIRICILIĞIN DETAYLARI
Kimliği bilinmeyen kişilerce gerçekleştirilen bu dolandırıcılıkta yayıncılara düzenli olarak bağış atılıyor. Fakat bu bağışlar çalıntı kredi kartlarından yayıncılarla anlaşmalı bir şekilde gerçekleştiriliyor. Kara para aklama olarak nitelendirebilecek bu olaylarda yayıncılar ve dolandırıcılar, bağış yapılan parayı belirli oranlarda aralarında bölüşüyorlar.

twitch dolandırıcılık kara para aklama canlı yayın yayın