Twitch hacklendi, Türk yayıncıların ne kadar kazandığı ortaya çıktı!

TAKİP ET

Amazon'un sahibi olduğu canlı yayın platformu Twitch'in dün gece hacklendiği ortaya çıktı. Şirket, çok sayıda gizli bilginin de sızdırıldığını ve ele geçirildiği duyurdu. Ünlü kullanıcıların Twitch üzerinden kazandığı paraların ortaya çıktığı kaydedildi.

Canlı yayın platformu Twitch siber saldırıya uğradı. Şirket tarafından yapılan açıklamada saldırının çok hedefli olduğu belirtilirken bu saldırı sonrasında çok sayıda gizli bilginin de sızdırıldığı  ve ele geçirildiği duyuruldu. Twitch’in kaynak kodu ve ünlü kullanıcılarının bu platform üzerinden kazandığı paraların ortaya çıktığı kaydedildi. Listede Türk yayıncılarında yer aldığı belirtildi.



Kimliği belirsiz kişiler tarafından sızdırılan 125 GB'lık veriye göre Twitch'in 3 yıllık community geçmişi, yayıncıların kazancı ve kullanıcıların bilgileri internete düştü.

Twitch’ten çalındığı iddia edilen veriler:

Twitch yayıncılarının son 3 yıl içinde kazandığı paralar

Masaüstü ve tarayıcı uygulaması twitch.tv’nin kaynak kodlarının tamamı,

Mobil, masaüstü ve oyun konsolu uygulamalarının tüm kaynak kodları,

Twitch tarafından kullanılan SDK’lar, Amazon Web Services hizmetleriyle ilgili kodlar,

Amazon’un Steam rakibi oyun kütüphane, işlemci ve mağazası: Vapour (kod adı),

Twitch’in kullandığı tüm güvenlik araçları,

Twitch’in sahibi olduğu IGDB ve CurseForge gibi platformlar hakkında tüm veriler ve kaynak kodlar Listenin kazanç kısmında alt sıralarda yer alan bazı Türk yayıncılarının kazançlarının da şu şekilde olduğu iddia edildi:

Elraenn: 511.062 dolar

Jahrein: 364.441 dolar

Kendine Müzisyen: 312.742 dolar

wtcN: 255.411 dolar

Pqueenn: 242.248 dolar
Twitch’i bünyesinde barındıran Amazon konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Teknoloji güvenliği uzmanları, “Bu saldırı kullanıcılardan ziyade Twitch’e  yönelikti. Fakat buna rağmen Twitch kullanıcıları bazı önlemler almalı. Şifrelerini değiştirmeli ve mevcut şifreleriyle aynı olan diğer platformlardaki şifrelerini de değiştirmeli” açıklamasını yaptı.

twitch hack yayıncı elraenn jahrein