Tutuklu ve hükümlülerde koronavirüs görüldü mü?

TAKİP ET

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerde koronavirüse rastlanıp rastlanmadığıyla ilgili bilgi verdi. Bakan Gül yaptığı açıklamada 4 ayrı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konulduğunu belirtti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 4 ayrı cezaevinde 120 tutuklu ve hükümlüye Kovid-19 tanısı konulduğunu ve hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında duruşmaların 15 Haziran tarihine kadar ertelendiğini belirten Bakan Gül, o tarihteki duruma göre bu sürenin daha da öne alınabileceğini söyledi.

Adalet Bakanı Gül'ün açıklamaları şu şekilde;
"Adliyelerde yoğunluğu yüzde 95 oranında azalttık. Sayın Cumhurbaşkanımız adliye ve icralardaki ertelemelerin 15 Haziran'a kadar uzatıldığını duyurdu. Koronavirüs salgınının gidişatına göre bu süre öne çekilebilir. Bizim için bu dönemin kahramanları infaz koruma memurlarıdır. Ceza infaz kurumuna gelinen kişinin ilk muayenesi yapılmakta, hastalık belirtisi olmadığında 14 gün karantinaya alınmaktadır. "

HİJYEN MALZEMESİ SIKINTISI YOK
Cezaevlerimizde her türlü hijyen malzemelerinin  düzenli ve bedelsiz olarak verildiğini belirten Bakan Gül; "Hijen malzemesi konusunda hiçbir eksiğimiz yok" dedi.

120 TUTUKLU VE HÜKÜMLÜDE VİRÜS GÖRÜLDÜ
Cezaevlerindeki koronavirüs tanısı konmuş kişilerle ilgili de açıklama yapan Gül; "Dört ayrı cezaevinden 120 tutuklu ve hükümlüye koronavirüs tanısı konuldu, tamamı hastanelerde tedavi altında, sağlık durumları iyi." şeklinde konuştu

abdulhamit gül abdülhamit gül açıklama abdülhamit gül nereli abdülhamit güler abdulhamit gül kaç yaşında cezaevleri koronavirüs tutuklular hükümlüler