Türkiye'yi bisikletle gezen Senegalli Mustafa'nın yöresel şiveleri gündem oldu

TAKİP ET

Türkiye'yi bisiklet ile karış karış gezen Senegalli Mustafa'nın, Karadeniz, Doğu ve Ege ağzıyla anılarını anlattığı video büyük ilgi görüyor.

İstanbul Şehir Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Senegalli Mustafa Ndiaye, ' Afrika'dan Selam' adını verdiği turuyla Türkiye'yi karış karış dolaşıyor. Uğradığı her şehre 'Kusti' ismini verdiği bisikletiyle Afrika'nın selamını götüren Senegalli Musti, karşılaştığı güzel insanlarla fotoğraflar çektiriyor.

VİDEOSU SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Senegalli Musti'nin gittiği bölgelerde insanların kendisine yönelik yaklaşımlarını Karadeniz, Doğu ve Ege şiveleriyle anlattığı video ise kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

"HARİKA TESPİTLER YAPMIŞSINIZ"

Şiveleri yıllardır o yörede oturan biri gibi başarılı bir şekilde dillendiren Senegalli Musti'nin videosunun altına "Çok eğlenceli", "Valla bravo Musti. Çoğu sanatçımızdan daha iyi şive yapıyorsun", "Ya ne tatlısınız. Aşırı keyif aldım izlerken", "Kahkaha attırdı, çok başarılı, tebrikler", "Bu adam çoğumuzdan güzel Türkçe konuşuyor", "Tebrikler harika tespitler yapmışsınız", "Trakya'ya gelmedin mi?" şeklinde yorumlar yapıldı.

İŞTE SENAGALLİ MUSTAFA'NIN O VİDEOSU

senegalli mustafa şive