Türkiye'nin en büyük sanayi şirketleri belli oldu: İşte sıralama

TAKİP ET

İstanbul Sanayi Odası, Türkiye'nin '500 Büyük Sanayi Kuruluşu' listesini açıkladı. TÜPRAŞ yine ilk sırada yer alırken, Star Rafineri 6. sıradan 3. sıraya yükseldi.

İstanbul Sanayi Odası (İSO), ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500)' listesini paylaştı. 136.8 milyar TL'lik net üretimden satış rakamına ulaşan TÜPRAŞ, yıllardır olduğu gibi yine ilk sırada yer aldı.

TÜPRAŞ gibi Koç Holding bünyesinde olan Ford Otomotiv, 67,3 milyar TL'lik üretimden net satış rakamıyla ikinci sırada yer aldı.

Azerbaycan devletine ait Star Rafineri ise 55.2 milyar TL’lik net üretimden satış rakamıyla 3. sıraya yükseldi. 2020’de şirket 6. sırada yer alıyordu.

Toyota Otomotiv, 46,2 milyar TL’lik net üretimden satışla geçen yıl olduğu gibi bu yıl da listede 4. sırada yer aldı.

Geçen sene 10. sırada yer alan İskenderun Demir ve Çelik şirketi, bu yıl 38,7 milyar TL’lik satışla 5. sıraya yükseldi. 6. sıradaki şirketin ismi açıklanmadı ancak bu şirketin geçen yıl 5. sırada olan ve yine ismi açıklanmayan İstanbul Altın Rafinerisi olduğu biliniyor.

Geçen sene 9. sırada yer alan Ereğli Demir ve Çelik şirketi, bu sene 36,8 milyar TL’lik net üretimden satış rakamıyla 7. sıraya yükseldi.

Koç Holding bünyesindeki bir diğer şirket Arçelik, 35,8 milyar TL’lik net satış rakamıyla 8. sıraya geriledi. Şirket geçen yıl 7. sıradaydı.

sanayi ekonomi şirket türkiye sıralama