Türkiye Litvanya maçında "Ülkemde mülteci istemiyorum" sloganları, TRT tribünlerin sesini kesti

TAKİP ET

Türkiye ve Litvanya arasında oynanan milli müsabakaya tribünler damgasını vurdu. Maçın 57. dakikasında başlayan "Ülkemde mülteci istemiyorum" tezahüratlarına tüm tribünler eşlik edince, TRT taraftarların sesini yayına vermedi.

AYKIRI / HABER MERKEZİ
Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri haline gelen ve adeta sosyolojik bir kangren haline dönüşen sığınmacı ve göç meseleleri spor müsabakalarına da girmeye başladı.

Türkiye ve Litvanya milli takımları arasında oynanan futbol müsabakasında tribünlerin yaptığı tezahürat maçın önüne geçti.

İzmir'de oynanan müsabakanın 57. dakikasında kale arkası tribünlerdende "Ülkemde mülteci istemiyorum" tezahüratları duyulmaya başladı. Kısa bir süre sonra dalga dalga tüm tribünlere yayılan tezahürat sonrası TRT rejisi yayına müdahale etti.

TRT, TRİBÜN SESİNİ KISTI
Milli maçı yayınlayan TRT-1, sloganların yayında duyulma ihtimaline karşı hızlı bir şekilde tribünlerin sesini kısarak, spikerin sesini artırdı.

On binlerce kişinin tek bir ağızdan yaptıkları tezahürat, televizyonları başında maçı izleyen milyonlarca kişiye ulaşmadı.

SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI
TRT'nin sesi kesmesinin ardından devreye sosyal medya girdi. Tribünlerdeki taraftların çektiği görüntüler hızlı bir şekilde yayılmaya başladı.

Maçın 57.dakikasında yapılan o tezahüratlar işte böyle kayıtlara geçti:

MUSTAFA KEMAL'İN ASKERLERİYİZ PANKARTI STADA SOKULMADI
Milli maçta bir engelleme de pankartlar da yaşandı. Vatandaşların kendi aralarında topladıkları paralarla, hazırlattıkları kırmızı beyaz renklerle yazılmış olan "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" yazılı pankart maça sokulmadı.

TRT MUHABİRİ, "YAPAN TÜRKLER" DEMİŞTİ
İstanbul Bebek sahilinde cinsel ilişkiye giren birisi yabancı uyruklu iki şahıs hakkında TRT muhabirinin haberi veriş şekli de büyük tepki çekmişti.

"Yapan Türkler" diyen muhabir, gerçekler ortaya çıkınca tweetlerini silerek, özür dilemişti.

İZMİR MARŞI ŞENLİK PROGRAMINI DEĞİŞTİRDİ
Yine geçtiğimiz günlerde Kayseri Erciyes Üniversitesi, bahar şenlikleri sırasında yaklaşık 100 bin genç, hep bir ağızdan İzmir marşını söylemişti. Görüntüler sosyal medyada 20 milyondan fazla izlenirken, Kayseri Üniversitesi'nde repertuarında yine İzmir marşı olan Dj Ersin'in programı iptal edilmişti.

İzmir Marşı rahatsızlığı: DJ Ersin, Kayseri Üniversitesi'nde sahneye çıkarılmadı!


LİG MAÇLARINDA DA SANSÜRLENMİŞTİ
Geçtiğimiz yıllarda, lig maçları sırasında söylenen İzmir marşı da zaman zaman yayıncı kuruluş tarafından engellenmiş ve tribünlerin sesi kısılmıştı.

milli maça tezahürat milli maç mülteci tezahürati milli takım türkiye litvanya tezahürat ülkemde mülteci istemiyorum