Türkiye-Kazakistan arasında 'bilet' polemiği

TAKİP ET

Astana-Ankara arasında vatandaşların karşılıklı tahliyesine "bilet fiyatları" damga vurdu. İki ülke arasındaki tahliye polemiğine çözüm bulunamadı.

Kazakistan Sözcüsü, Türk vatandaşlarının tahliyesi sırasında Türk Hava Yolları’nın 200’e yakın Kazak vatandaşını getirmeyi reddettiğini söyledi. Türk Dışişleri Sözcüsü ise, "Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği bilet fiyatını uygun bulmamış ve Kazakistan’ın kendi uçağını getireceğini beyan ederek, ülkemizin Kazak vatandaşları için sunduğu bu fırsatı kabul etmemiştir" açıklamasında bulundu.



“FİYATI FAZLA BULDULAR”
Kazakistan Dışişleri Sözcüsü , Türkiye'nin kendi vatandaşlarını tahliye sırasında 200 kadar Kazak vatandaşı ülkelerine getirmeyi reddettiği  iddia ederken,  Ankara iddialara, "fiyatı fazla buldular" yanıtını verdi.



Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, THY'nin  24 Nisan'daki uçuşuna Kazakistan vatandaşlarının kabul edilmediği iddialarına karşı çıkarak şunları söyledi: 

"Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği, Türk vatandaşlarını tahliye etmek üzere Kazakistan’a gidecek THY’nin 24 Nisan tarihli uçuşu ve Kazakistan vatandaşlarının da sözkonusu uçuşla ülkelerine dönebileceği konusunda zamanında bilgilendirilmiştir. Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin talebi üzerine, THY, Türk vatandaşlarının da ödediği bilet fiyatı üzerinden Kazak vatandaşlarının ülkelerine götürülebileceğini Büyükelçiliğe bildirmiştir. Bununla birlikte, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği bilet fiyatını uygun bulmamış ve Kazakistan’ın kendi uçağını getireceğini beyan ederek, ülkemizin Kazak vatandaşları için sunduğu bu fırsatı kabul etmemiştir."

Dışişleri'nin açıklamasında, Kazakistan'ın kendi uçağı ile tahliyesine neden izin verilmediği belirtilmedi.
 

türk hava yolları türkiye kazakistan astana-ankara polemik haber