Türkiye ile Azerbaycan arasında kimlikle seyahat 1 Nisan'da başlıyor

TAKİP ET

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Azerbaycan vatandaşlarının, 1 Nisan itibarıyla karşılıklı olarak kimlik kartı ile seyahat edebileceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye ile Azerbaycan arasında 'Kimlikle Seyahat Protokolünün' onay sürecinin tamamlandığı ve 1 Nisan'dan itibaren iki ülke arasında kimlikle seyahat edilebileceği belirtildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
"10 Aralık 2020 tarihinde Bakü'de imzalanan Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Kimlikle Seyahat Protokolü’nün iç onay süreci her iki ülke bakımından sonuçlanmıştır.

Söz konusu protokol, 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla yürürlüğe girecektir. Böylelikle iki ülke vatandaşları, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki doğrudan seyahatlerini pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca yeni tip kimlik kartı ibraz ederek yapabileceklerdir.

Can Azerbaycan'la 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki 'iki devlet, tek millet' söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir"

türkiye azerbaycan kimlik seyahat