Türkiye için çarpıcı Rusya ve Çin iddiası: "Türkiye üye olmaya hazırlanıyor"

TAKİP ET

Türkiye hakkında çarpıcı bir iddia edildi. Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın 2009'da kurduğu ekonomi iş birliği örgütüne Türkiye'nin de üye olacağı öne sürüldü. BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, üyelik hakkında konuştu.

BRICS Uluslararası Forumu Başkanı Purnima Anand, Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın BRICS’e üye olmaya hazırlandıklarını söyledi.

Açıklamasında Anand, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Mısır’ın, BRICS’e katılımının çok hızlı bir şekilde gerçekleşeceğini umuyorum" dedi.

2018 yılında Güney Afrika düzenlenen zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin BRICS’e üyelik konusunda isteğini dile getirmişti.

"DÜNYADAKİ ETKİSİNİ ARTIRACAK"

Anand, üç ülkenin olası üyeliğinin geçen ay online olarak düzenlenen 14. BRICS Zirvesi'nde Çin, Rusya ve Hindistan yetkililerinin görüşmelerinde ele alındığını belirterek “Bu ülkeler katılma konusundaki isteklerini ortaya koydu ve üyelik başvurusuna hazırlanıyor. Bence bu çok iyi bir adım çünkü genişleme her zaman olumludur. Bu, BRICS'in dünyadaki etkisini kuşkusuz artıracak” dedi.

Arjantin ve İran'ın da geçen ay yaptıkları üyelik başvurusunu hatırlatan ve ittifakın son dönemde genişlemeye sıcak baktığını kaydeden Anand, Türkiye ve diğer ülkelerin üyelik sürecinin hızla tamamlanacağını söyledi.

Rusya Çin Türkiye